Haberler

Romanovlar sergisinin kapısından kuyruk eksik olmuyor

HAKAN CEYHAN AYDOĞAN - Rusya'nın başkenti Moskova'da, Romanovlar ailesinin tahta geçmesinin 400. yılı etkinlikleri kapsamında açılan Romanovlar Sergisi'ni iki haftada 170 bin kişi ziyaret etti.

Moskova'nın Manej Meydanı'ndaki Merkez Sergi Salonu'nda 4 Kasım'da açılan sergiyi günde 10 binden fazla kişi ziyaret ediyor. Moskovalılar, sergi salonunun kapısında yüzlerce metrelik kuyruk oluşturuyor.

Rus Ortodoks Kilisesi tarafından 4 günlüğüne açılan sergi, yoğun talep nedeniyle önce 12 Kasım'a, sonra 26 Kasım'a kadar uzatıldı.

- Dev tablolar ve multimedya gösterimleri

Romanovlar Sergisi, 4 bin metrekare alanda kurulu 22 farklı bölümden oluşuyor. Her bir bölümde farklı döneme ait eserlerin bulunduğu sergide, dev Romanovlar tabloları ve multimedya gösterileri yer alıyor.

Romanov hanedanına ait farklı portrelerin sergilendiği her bölümde, döneme ilişkin bilgi veren multimedya cihazları ve resimler bulunuyor. Sergide, 350 multimedya cihazı, 50 dev plazma ekranın yanı sıra yüzlerce ekran ve ses sistemi kullanılıyor.

Çocuklar ve Moskova dışından gelen gruplar için özel rehber tarafından detaylı anlatım yapılan sergide en çok, Romanov ailesinin resmedildiği ve özel birtakım tekniklerin kullanıldığı dev tablo dikkat çekiyor.

Işıklandırması ve tasarımıyla da büyük takdir toplayan serginin son kısmında, Putin'in de aralarında yer aldığı Rusya'da göreve gelmiş liderlerin önemli sözleri yer alıyor.

- "Sergi, Rusların tarihini öğrenmesi açısında çok önemli"

Romanovlar Sergisi'nin tarih danışmanı Aleksandır Myasnikov, serginin Rusların kendi tarihini öğrenmesi açısında çok önemli olduğunu söyledi.

Myasnikov, proje hakkında AA muhabirine bilgi vererek, bu serginin Rusya'da ilk defa açıldığını ve gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını belirtti. Halkın sergiye girmek için kapıda kuyruk olduğunu ifade eden Myasnikov, Romanovların ziyaretçi rekoru kırığını ifade etti.

- Halk, soğuğa rağmen kuyrukta bekliyor

Anna Valentinovna isimli ziyaretçi, "Bu sergi tarihimizi öğrenmemiz için çok önemli. Gerçekten çok memnunum, zevkle geziyorum" dedi.

Anton isimli çocuk, Romanovlar ailesini tarih kitaplarından bildiğini, Rusya'yı yüzyıllarca yönetmiş ailenin resimlerini yakından görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Anastasiya da "Her şeyden önce çok güzel bir sergi. Sanatla tarih iç içe geçmiş durumda. Son yıllardaki en başarılı sergi diyebilirim" diye konuştu.

Sergiye girmek için kuyrukta bekleyen Lena, havanın soğuk olmasına aldırmadığını belirterek, "Dakikalardır burada bekliyoruz. Önemli bir sergi ve benim burayı görmem lazım. Onun için kuyrukta bekliyorum ama önemli değil" dedi.

Katerine isimli genç kız da "Hava biraz soğuk olsa da beklemeye değer. Tabii ki kuyruk olmasa çok daha iyi olurdu ama insanlar yoğun ilgi gösteriyor, ne yapalım" ifadesini kullandı.

İlk ziyaretçileri arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yer aldığı Romanovlar Sergisi'ni kapanan kadar 500 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Moskovalılar, saat 10.00'dan gece yarısına kadar açık olan sergiyi ziyaret edebilmek için sergi salonunun kapısında erken saatlerden itibaren yüzlerce metrelik kuyruk oluşturuyorlar.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Moskova Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title