Haberler

Romanlarla Göbek Attı

Sulukule'deki Hıdırellez Kutlamalarına Katılan Sanatçı Romanlarla Göbek Attı.

SULUKULE'DEKİ HIDIRELLEZ KUTLAMALARINA KATILAN SANATÇI ROMANLARLA GÖBEK ATTI.

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, Sulukule'de gerçekleştirilen Hıdırellez kutlamalarına katıldı.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına alınan Sulukule'de, Hıdırellez kutlaması yapıldı. Mahalle sakinlerinin yanı sıra İstanbulluların bir araya geldiği şenlik, yüzlerce kişiyi buluşturdu. Sulukuleliler, etkili olan yağışa rağmen Roman Orkestrası'nın müzikleri eşliğinde göbek attı. Ünlü sanatçı Sezen Aksu da, Sulukule'de gerçekleştirilen Hıdırellez kutlamalarına katıldı.

Sulukule'ye destek verdiğini ifade eden sanatçıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sulukule Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği'nde basına bir açıklama yapan Sezen Aksu, 'Insanların evlerinin başlarına yıkılmasının yanında, daha önemli olan başka bir şey daha var; o da İstanbul'a damgasını vurmuş bu kadar önemli bir kültürün yok edilmesi. Bu aklın alabileceği bir şey değil. Bir kültürü yok etmek, dünyanın en kolay şeyi yıkmak ve yok etmek. Oysa çözüm üretmek gerekiyor. Tek çözüm yıkmak ve yok etmek olamayacağına göre. İnsan aklının çok parlak projeler üretebileceğine benim inancım sonsuz. Yeter ki bu iyi niyet ve bu idrak olsun. Bir kültürün yok edilmesiyle ilgili bu idraka sahip olunsun. Sizlerden hiçbir farkım yok. Burada Sezen Aksu olarak değil bu ülkenin bir insanı olarak yanınızdayım. Sonuna kadar destek veriyorum. Sulukule'mizi yıkmasınlar diyorum' dedi.

Aksu, kutlamalar kapsamında Roman vatandaşlarla göbek atmayı da ihmal etmedi.

Sitende Paylaş :

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title