Haberler

Roman Salonu Terk Etti

Cannes Film Festivalindeki Ortak Film Projesine İmza Atan 30 Kadar Yönetmenden Biri Olan Roman Polanski, Gazetecilerin Boş Sorular Sorduğunu Gerekçe Göstererek Basın Toplantısını Terk Etti.

CANNES FİLM FESTİVALİNDEKİ ORTAK FİLM PROJESİNE İMZA ATAN 30 KADAR YÖNETMENDEN BİRİ OLAN ROMAN POLANSKİ, GAZETECİLERİN BOŞ SORULAR SORDUĞUNU GEREKÇE GÖSTEREREK BASIN TOPLANTISINI TERK ETTİ.

2002 yılında Altın Palmiye ödülüne layık görülen Piyanist filminin yönetmeni Polanski, ortak projeye katılan diğer yönetmenlerle düzenlenen basın toplantısında, sinemanın dijital çağdaki geleceğine dair soruları gereksiz buldu. Polanski, gazetecilerin soru sormak için 2 dakikaları kaldığı anonsunun yapılmasının ardından mikrofonu aldı ve 'Böyle boş, zayıf sorular sormanız çok ayıp. Sinemada olanlara çok ilgisizsiniz' dedi. Basın toplantısına katılan diğer yönetmenlere, 'Hadi gidip öğle yemeği yiyelim' diyen Polanski'nin bu çağrısı cevapsız kaldı ve hiçbir yönetmen Polanski'yi takip etmedi. 'Herkesin Kendi Sineması' adını taşıyan film festivalde gösterilirken, Fransız televizyonlarından da canlı yayımlanacak. Filme katkıda bulunan ünlü yönetmenler şunlar: Theo Angelopulos, Olivier Assayas, Bille August, Jane Campion, Yusuf Şahin, Chen Kaige, Michael Cimino, Ethan ve Joel Coen, David Cronenberg, Jean-Pierre ve Luc Dardenne, Manoel de Oliveira, Raymond Depardon, Atom Egoyan, Amos Gitai, Hou Hsiao Hsien, Alejandro Gonzalez Inarritu, Aki Kaurismaki, Abbas Kiarostami, Takeshi Kitano, Andrei Konchalovsky, Claude Lelouch, Ken Loach, Nanni Moretti, Roman Polanski, Raoul Ruiz, WSalles, Elia Süleyman, Tsai Ming liang, Gus Van Sant, Lars Von Trier, Wim Wenders, Wong Kar wai, Zhang Yimou.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title