Haberler

Roma: İtalyan Enel Elektrik Dağıtım Özelleştirmeleri İçin Enka ile Ortak Oldu

İtalyan Enel Elektrik Dağıtım Özelleştirmeleri İçin Enka ile Ortak Oldu. Enel ve Enka 3 Büyük Elektrik Dağıtım Firmasının Özelleştirmesine Birlikte Katılacak.

İtalyan Enel elektrik dağıtım özelleştirmeleri için Enka ile ortak oldu. Enel ve Enka 3 büyük elektrik dağıtım firmasının özelleştirmesine birlikte katılacak.

Dünyanın önde gelen enerji devlerinden İtalyan Enel, Türkiye'de elektrik dağıtım ve satışı ile ilgili projeler geliştirmek ve uygulamak amacıyla Türkiye'nin enerji alanında lider şirketlerinden Enka ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. Bu iş birliğinin ilk adımı olarak Enel ve Enka, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) satışa çıkardığı Ayedaş, Sakarya ve Başkent elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirmelerine birlikte katılacaklar. Enel ve Enka ortaklığı, Türkiye'de elektrik dağıtım alanında özelleştirilecek bu ilk üç şirketin tüm hisseleri için ortak teklif sunacak. Özelleştirme takviminde ÖİB'ye son teklif sunma tarihi 19 Ocak 2007 olarak belirlendi.

Öte yandan, İtalya'nın en büyük, Avrupa'nın ise 3. büyük enerji şirketi olan Enel'in hisseleri 1999'dan bu yana Milano ve New York borsalarında işlem görüyor. Avrupa'nın en fazla sayıda hissedara (2.3 milyon civarı) sahip şirketi olan Enel'in piyasa değeri 44 milyar euroya ulaşıyor. 2005 yılı gelirleri 34 milyar euro olarak gerçekleşen şirketin aynı döneme ait vergi öncesi karı 7.7 milyar euro ve net karı da 3.9 milyar euro olarak gerçekleşti. 53 bin megawatt üretim kapasitesi ve 32 milyon elektrik abonesi bulunan Enel, Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'da elektrik üretimi ve satışı yapıyor. Aynı zamanda İtalya'nın ikinci büyük doğal gaz dağıtıcısı ve satıcısı olan Enel, 2.2 milyonun üzerindeki doğal gaz abonesi ile yüzde 12'lik bir pazar payına sahip. 52 bin çalışanı bulunan Enel 46 termal santral, 500 hidro elektrik santrali, 32 jeotermal santral, 17 rüzgar enerjisi santrali ve 4 güneş enerjisi santrali işletiyor. Enel'in dünyanın değişik yerlerindeki dağıtım ağlarının uzunluğu toplamda bir milyon kilometreyi aşıyor. İspanya, Slovakya, Bulgaristan, Romanya ve Rusya'da faaliyet gösteren Enel, yenilenebilir enerji alanında Kuzey ve Güney Amerika'nın en büyükleri arasında yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title