Haberler

Roma: İtalyan Basınında Günün Konusu, Mıchael Schumacher Oldu

Formula 1'de hafta sonu koşulan İtalya Grand Prix'inden zaferle ayrıldıktan sonra, sezon sonu emekliye ayrılacağını açıklayan Michael Schumacher, İtalyan basınında özellikle spor gazetelerinde günün konusu oldu.

Formula 1'de hafta sonu koşulan İtalya Grand Prix'inden zaferle ayrıldıktan sonra, sezon sonu emekliye ayrılacağını açıklayan Michael Schumacher, İtalyan basınında özellikle spor gazetelerinde günün konusu oldu.

Monza Pisti'nde koşulan İtalyan Grand Prix'inden zaferle ayrılarak kariyerinin 90. yarışını kazanan ve sekizinci dünya şampiyonluğuna doğru koşan Michael Schumacher'e takımı Ferrari'nin anavatanı İtalya'dan teşekkür geldi. Ancak, Schumacher'e Ferrari'de geçirdiği 10 yıl boyunca, sürekli eleştirilerde bulunan ve Schumi'yi bu süre içerisinde İtalyanca öğrenmediği için eleştiren İtalyan basını, Alman pilotun bu zaferine rağmen yine eleştiri yapmaktan çekinmedi. La Gazzetta dello Sport, "Danke Schumi (Teşekkürler Schumi)" başlığını kullanırken, 37 yaşındaki başarılı pilotun, Monza'da elde ettiği zaferin ardından yaptığı sevinç gösterisinin fotoğraflarını sayfalarına taşıdı. Gazete ayrıca, "Bir fenomenin gidişi. Schumacher, tartışmalı bir efsaneydi ve daha uzun yıllarda tartışılacak", "Çalkantılı kariyeri vardı ancak onun gibi bir şampiyon da olmadı" derken, Schumacher'in İtalyanca konuşamaması gazete tarafından eleştirildi. La Gazzetta dello Sport'ta konuyla ilgili olarak, "Onun İtalyanca konuşamaması nasıl önemlidir? Schumi, bunu da başarmak zorundaydı. Başarılarını Ferrari'yle kazandı" yorumlarını yaptı.

Corriere dello Sport Gazetesi ise "Tümünün en iyisi" başlığını atarken, "Seni özleyeceğiz, Michael", Hiç kimse onun gibi değildi. O, çökmüş bir Ferrari'yi yeniden yapılandırdı ve efsane haline getirdi" ifadelerine yer verdi.

La Repubblica Gazetesi, Schumacher'in Monza'da beşinci kez kazanmasının ardından, "Kral Michael'in vedası" başlığını kullanırken, "Rekorlarla ve zaferlerle, Ferrari'de geçen 10 yıl. 10 yıl kesinlikle Michael Schumacher'in yaşamını değiştirdi ancak bu 10 yıl, bizim yaşamımızı da değiştirdi" şeklinde yorumlar yaparak okuyucularıyla buluştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title