Haberler

Roma Fiumicino Havalimanı'ndaki Yangın Kısa Devreden Çıkmış

Esma Çakır - Roma / DHA ULUSLARARASI seferlerin düzenlendiği Terminal 3'te gece yarısı çıkan yangın nedeniyle ulaşıma kapanan Roma Fiumicino Havalimanı (Leonardo da Vinci), yaklaşık 12 saat sonra ulaşıma yeniden açıldı.

Esma Çakır - Roma / DHA

ULUSLARARASI seferlerin düzenlendiği Terminal 3'te gece yarısı çıkan yangın nedeniyle ulaşıma kapanan Roma Fiumicino Havalimanı (Leonardo da Vinci), yaklaşık 12 saat sonra ulaşıma yeniden açıldı. Yangının çıkış noktasının, kısa devrenin meydana geldiği bir kafeterya olduğu tespit edildi.

Yılda yaklaşık 38 milyon kişinin ayak bastığı, toplam yolcu trafiği bakımından İtalya'da birinci, Avrupa'da ise 7'nci en işlek havalimanı olan Fiumicino, korku dolu anlara sahne oldu.

Dün gece yarısı, pasaport kontrolünden sonraki, gümrüksüz satış alanlarının (duty free) bulunduğu kısımda yer alan bir kafeteryada çıktığı bildirilen yangın kısa sürede yayıldı.

Toplamda 700 metrekareye yakın alanı etkilediği açıklanan yangında, bazı mağazaların büyük oranda yandığı, bazı pasaport kontrol kabinlerinin de zarar gördüğü kaydedildi.

Roma Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Antonio Del Greco, bir tanığın ifadesinden yola çıkarak, "Bir kafeteryadaki buzdolabının arkasında kısa devre meydana gelmiş. Burada çalışan bir görevli de derhal müşterileri oradan uzaklaştırmış" diye konuştu.

YANGIN 7 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Yaklaşık 7 saat sonra söndürülebilen yangınla ilgili incelemeler sürerken,

dumandan hafif şekilde zehirlenen 3 kişi tedavi altına alındı.

Roma Havalimanları (ADR) CEO'su Lorenzo Lo Presti de, olayın bir kundaklama olmadığını söylerken, alandaki 18 bin yangın alarmının mükemmel şekilde çalıştığını, bu nedenle itfaiyenin çok kısa sürede müdahalede bulunabildiğini dile getirdi.

Sivil Havacılık Kurumu Başkanı (ENAC) Vito Riggio da, gazetecilerin soruları üzerine, bir terör saldırısının ihtimal dışında tutulduğunu ifade etti. SEFERLER NORMALE DÖNDÜ

Lo Presti, havalimanının uçuşlara kapalı olduğu saatlerde, sadece kıtalararası uçuş yapan 19 uçağın inişine izin verdikleri bilgisini paylaştı.

Yerel saatle 12.00'da az sayıda uçuşa izin verilirken, 14.00'dan itibaren ise seferler tamamen normale dönmeye başladı. Terminal 3'ten yapılması gereken uçuşlar diğer terminallere yönlendirildi.

Yangının yol açtığı kaos nedeniyle iç ve dış hatlara seyahat eden binlerce yolcu saatlerce mağduriyet yaşadı.

Vito Riggio, havalimanının tamamının kullanılabilir hale gelmesinin birkaç günü bulabileceğini söyledi. Yangının yol açtığı maddi zararın da belirlenmesine çalışılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esma Çakır İtalya Roma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title