Haberler

Roma Belediyesi'nden Yeni Camiye İzin Yok

Roma Belediyesi, Şehir Merkezinde Bir Katolik Kilisesinin Yanında Yer Alan Binanın Camiye Dönüştürülmesini Reddetti.

Roma Belediyesi, şehir merkezinde bir Katolik kilisesinin yanında yer alan binanın camiye dönüştürülmesini reddetti.

Roma'nın çok kültürlü bir mahallesinde yer alan binanın akıbeti toplum arasında gerginliğe yol açtı. Binayı camiye çeviren Bangladeşli Müslümanlar'ın inşaat çalışmaları imar izni almadıkları için belediye ekiplerince durduruldu.

Bangladeşliler ise tek taleplerinin namaz kılacak bir yer olduğunu söylüyor.

Ancak sağ kanat politikacılar, polisin devreye girerek inşaatı engellemesine övgüler yağdırdı. Muhafazakar İtalyan siyasiler, Roma'daki cami sayısını çoğaltmanın vicdanlarına sığmadığını belirtti.

Antik Roma'daki yedi tepeden biri olan Esquiline Mahallesi'nde çok farklı etnik kökenden insan bir arada yaşıyor. Halihazırda mahallede yedi Katolik kilise, bir Budist mabedi, sinagog, bir Zen merkezi ve Çinliler'e ait bir Evanjelik kilise bulunuyor. Mahalledeki bu tartışmaya rağmen, İtalya'nın başkenti Avrupa'daki en büyük camiye sahip.

Kent merkezinin dışında, Vatikan'dan 3 kilometre uzakta kurulan cami, Suudi Krallığı'nın mali desteğiyle inşa edildi. Müslüman toplumun sayısının giderek arttığı Roma'da ayrıca 3 cami ve 3 mescit yer alıyor.

(BBC-İB-İB-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title