Haberler

Rojavalı Siyasetçiler Büyükşehir'de

Güncelleme:

Rojava TEV-DEM Eş Başkanı İlham Ehmed, PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve beraberindekiler Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Demokratik Toplum Kongresi'nin davetlisi olarak Diyarbakır'a Rojava'dan gelen PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Rojava Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eş Başkanı İlham Ehmed, Kobani, Afrin ve Cizire Kantonlarının eş başkanları ve beraberindeki 20 kişilik siyasetçi heyeti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti.


Ziyarete DBP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, büyükşehir belediyesi meclis üyeleri ile Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili Feleknas Uca da eşlik etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Fırat Anlı konuklarına "hoş geldiniz" diyerek Rojava devriminin özgürlük getirdiğini belirterek, "Bu devrim sadece Kürdistan için değil, Ortadoğu ve dünya için de bir örnektir. Hürmetle Rojava'yı selamlıyoruz" dedi. Anlı dostluk ve dayanışmayla Rojava'nın yanında olduklarını söyledi.

Daha sonra Kobani Eş Başkanı Enwer Mislim, Kürtlerin dört bir parçasının renginin yansıdığı DTK kongresi nedeniyle keyifli günler geçirdiğini söyledi. Afrin Kantonu Eş Başkanı Hevi Muhammed ile Cizire Kantonu Meclis Eş Başkanı Hakem Xelo'nun kısa konuşmalarının ardından Rojava Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eş Başkanı İlham Ehmed, Kürtlerin her parçasının el ele tutuşmasının tarihi olduğunu söyledi. Bugüne kadar Kürtler arasında ilişkilerin kopuk olduğunu belirten Ehmed, "Eğer bir parça diğer bir parçadaki sorunu kendi sorunu olarak görürse, daha güçlü bir bağ sağlanır" diye konuştu. Her parçadaki başarıyı desteklemenin ötesinde "kendi başarıları" olarak gördüklerini belirten Ehmed, böyle bir ruhun demokratik bir zihniyete kapı aralayacağını söyledi. Ehmed, bu ruhun çizilen sınırları anlamsızlaştıracağını ve Ortadoğu'da yeni demokratik bir sistem geliştireceğini vurguladı.

Kışanak: Rojava Devrimi Çok Şey Öğretti

Ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, herkesi Amed'de karşılamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek konuşmasını başladı. "Rojava devrimi hepimize çok şey öğretti" diyen Kışanak, bundan sonra da öğretmeye devam ettiğini söyledi. Kışanak, "Tüm Ortadoğu için bir ışık, bir umut penceresidir. Bizlere de, hepimizi de düşen bu umudu büyütmektir. Biz buradan Amed'ten, sizlerin yarattığı bu umudu daha da büyümesi, gelişmesi ve kalıcı kazanımlara dönüşmesi için üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu. Kışanak, "Rojava'daki halkımızın direnişinden, demokratik yönetim anlayışından bütün halkları, bütün kimlikleri kucaklayan demokratik duruşundan çok şey öğrendik, öğrenmeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Renkleri Korumaya Devam Edeceğiz

Yerel yönetimler olarak bildiklerini ve tüm deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarının altını çizen Kışanak, "Sizlerle birlikte halkımızın özgür yarınlarını yaratacak mücadeleyi sürmeye gayret edeceğiz" dedi. Amed'in bütün bu renkleri ile birlikte daha güzel olduğunu ifade eden Kışanak, "Kürdistan Süryaniler, Asuriler, Ezidiler, Kürtler, Aleviler, Sünnilerle daha güzel. Bu renklerini korumalıyız. Amed de bu renkleri korumaya devam edecektir" şeklinde konuştu. Ziyaretin ardından Kışanak ve Anlı, Rojavalı siyasetçiler üzerinde çift başlı kartal figürünün işlendiği tablo armağan etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fırat Anlı Kobani Rojava Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title