Haberler

    Roger Federer Geleneği Bozmadan Şanghay Masters Şampiyonu

    Şanghay Masters finalinde Rafael Nadal'ı 6-4 ve 6-3'lük setlerle mağlup eden Roger Federer, rakibi karşısında galibiyet serisini 5 maça çıkararak şampiyonluğa ulaştı.

    2017'de erkekler tenisini domine ederek kariyerlerindeki ikinci baharı yaşayan Rafael Nadal ve Roger Federer bu kez Şanghay'da karşı karşıya geldi. Dünya sıralamasının ilk iki sırasındaki ismin bu seneki 4. randevusunda da gülen taraf yine Roger Federer oldu.

    2017 yılında Avustralya Açık, Miami Açık ve Indian Wells'te rakibini mağlup eden İsviçreli tenisçi, Şanghay Masters finalinde maç boyunca kortta hakimiyeti kurarak 6-4 ve 6-3'lük iki setle bu sezonki üçüncü Masters zaferini elde etti.

    Şanghay'da oynanan mücadeleye Roger Federer hızlı başladı. İlk set boyunca kusursuz servis performansı sergileyen ve erken vuruşlarla uzun rallilere girmeden puanları hanesine yazdıran deneyimli raket, servis kırarak başladığı ilk seti 6-4 ile hanesine yazdırdı.

    İkinci sete ritim bularak başlayan dünya 1 numarası Rafael Nadal, setin beşinci oyununda yaptığı iki basit hatayla servisini kırdırdı ve avantajı yine rakibine verdi. Mücadele boyunca rakibine servis kırma puanı vermeyerek Nadal'ı oyuna sokmayan Federer, ikinci seti 6-3 kazanarak Masters serisindeki 350. zaferini elde etti ve Şanghay Masters'ta 2. şampiyonluğuna ulaştı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Roger Federer Avustralya Miami Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title