Haberler

Roche'un Bisiklet Kampanyasına Soru Önergesi

İlaç Firması Roche'un Düzenlediği Bisikletli Kampanya Meclis'te Soru Önergesine Konu Oldu.

CHP Denizli Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Neşşar, ilaç sektöründe faaliyet gösteren Roche firmasının bir süre önce düzenlediği bisiklet kampanyasıyla ilgili, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yanıtlaması isteği ile iki adet yazılı soru önergesi verdi.

Verdiği soru önergeleri hakkında yazılı bir açıklama yapan Neşşar, Türkiye'de sağlık probleminin çözülebilmesinin önündeki en temel engelin, Sağlık Bakanlığı ile ilaç firmaları arasındaki "Üçüncü dünya ülkeleri düzeyini aşamamış ilişkiler" olduğunu belirtti.

KONUYLA İLGİLİ İLK SORU ÖNERGESİ DEĞİL

Daha önce de firmanın düzenlediği kampanya hakkında Sağlık Bakanlığı'na bir soru önergesi verdiğini hatırlatan Neşşar, önergeye; kampanyanın Bisiklet Federasyonu ile söz konusu firma tarafından ortak yapıldığı şeklinde yanıt verildiğini kaydetti.

"ŞAİBELİ İLİŞKİLER Mİ KURULDU?"

Kendisine "güvenilir bazı kaynaklardan" söz konusu kampanyanın düzenleyicisinin Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanı olduğu yönünde bilgiler geldiğini ifade eden Neşşar, Daire Başkanı'nın kamu görevinin yanında kendisine ait bir özel vakıf polikliğinde de görev yaptığını ve bisikletli kanser kampanyasında firmanın paralarının da "bazı vakıflara "ödendiği iddiasının da araştırılmasını istedi.

Neşşar Bakan Akdağ'dan şu sorulara yanıt istedi:

"Bir süre önce düzenlenen bisikletli kanser kampanyasında, Bakanlığınızın Kanserle Savaş Dairesinin ilişkisi var mıdır?

Bakanlığınızın Kanserle Savaş Daire Başkanı, bakanlık dışında bir kamu kuruluşunda ve bir de özel vakıf polikliniğinde görev yapmakta mıdır? Eğer yapıyorsa bu kişi bakanlıkta ve diğer işyerlerinde ne kadar süre kalmaktadır?

Anılan kampanyada ilgili firma tarafından yapılan bağışlar nereye ya da hangi kişilere ödenmiştir? Bu ödemeler nasıl yapılmıştır ve ödemelere ait kayıtlar nereden edinilebilir?

Bakanlığın anılan kampanyaya verdiği bilimsel desteğin ayrıntıları nelerdir?

Diğer soru önergesinde Spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e yönelten Neşşar, bisikletli kanser kampanyasının, Bisiklet Federasyonu ve bir ilaç firması tarafından mı düzenlendiğini sordu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title