Haberler

Roche’tan Unıcef’in Okul Öncesi Eğitim Kampanyasına İki Güçlü Destek

Unıcef' E 2006 Yılından Bu Yana Destek Veren Roche, Bu Kez Unıcef'in Okul Öncesi Eğitim Kampanyası'na Güçlü İki Katkı Daha Sağladı.

UNICEF' e 2006 yılından bu yana destek veren Roche, bu kez UNICEF'in Okul Öncesi Eğitim Kampanyası'na güçlü iki katkı daha sağladı. 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Roche çalışanlarının çocuklarının katıldığı "Geleceğin Yıldızı Sensin! Ne Olmak İstersin?" resim yarışmasıyla kampanyaya destek veren Roche, aynı zamanda 2010 yılında çalışanlarının katıldığı global 'Roche Çocuklar İçin Yürüyor" projesi ile de UNICEF bağışçılarından hayırsever Mualla Edgü'nün Eskişehir'de yaptırdığı Lamia Dayanç Anaokulu'nun da iç donanımını sağladı.

UNICEF'in Türkiye'de çocuklara yönelik yürüttüğü kampanyalara destek veren Roche Türkiye, geçtiğimiz günlerde iki önemli katkı daha sağladı. 2010 yılında çalışanlarının katıldığı global 'Roche Çocuklar İçin Yürüyor' projesi ile yürüyerek topladıkları bağışlarla UNICEF Türkiye'nin, başlattığı "5 Yaşında Anaokuluna" projesine katkıda bulunan Roche İlaç, aynı zamanda 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında çalışanlarının çocuklarına yönelik düzenlediği "Geleceğin Yıldızı Sensin! Ne Olmak İstersin?" resim yarışması ile de UNICEF' e destek verdi.

UNICEF Türkiye'nin, anaokulu sayısını artırmak üzere başlattığı "5 Yaşında Anaokuluna" projesi kapsamında UNICEF bağışçılarından hayırsever Mualla Edgü'nün Eskişehir Odunpazarı'nda, ablası Lamia Dayanç adına yaptırdığı, iç donanımı Roche İlaç ve Roche Diagnostik tarafından sağlanan Lamia Dayanç Anaokulu düzenlenen törenle açıldı. Törene, hayırsever Mualla Edgü, UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi Türkan Şoray, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof.Talat Halman, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdürü Alanor Olalı, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban katıldı. 3-6 yaş arasındaki 120 öğrencinin tam ve yarım gün eğitim gördüğü anaokulunda, modern yemekhane ve oyun odaları yer alıyor. Ayrıca, Roche'un desteğiyle bu yaş grubuna yönelik bir kütüphane oluşturuluyor.

UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi Türkan Şoray açılışta yaptığı konuşmada; "Bu anaokulu, çocuklarımıza umut dolu bir geleceğin ilk basamağını oluşturacak. Türkiye, daha iyi eğitim almış çocuklarla çok daha gelişmiş bir ülke olacak" dedi.

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof.Talat Halman, "Çocuklarımızın sağlıklı, üretken ve sorgulayan bireyler olması için, anaokulunu ilk adım olarak görüyoruz. Bu nedenle UNICEF dostu hayırsever Mualla Edgü'ye ve okulun iç donanımını sağlanmasındaki katkıları nedeniyle Roche İlaç ve Roche Diagnostik şirketlerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çocuklar UNICEF için resim yaptı

2006 yılından bu yana her yıl 14 Mart Tıp Bayramı'nda düzenlediği etkinliklerle de UNICEF'e katkı sağlayan Roche Türkiye, bu yıl çalışanlarının çocuklarına yönelik üçüncü resim yarışmasını düzenledi. 2009'da "Çocuk Gözüyle Mikrop", 2010'da "Çocuk Gözüyle Doktor" konularını seçen Roche Türkiye'nin bu yılki yarışma teması, Roche'un UNICEF Türkiye yararı için dahil olduğu, çocukların geleceğine katkıda bulunma amacı taşıyan "Stars of İstanbul"dan esinlenerek, "Geleceğin Yıldızı Sensin! Ne Olmak İstersin?" olarak belirlendi. Roche çalışanlarının çocukları, gelecekte gerçekleştirmek istedikleri hayallerini yansıttıkları resimlerle, UNICEF 'in Okul Öncesi Eğitim kampanyasına destek olmak için yarıştılar. 45 çocuğun katıldığı resim yarışmasında yer alan resimler, Roche Türkiye'nin Maslak'taki merkez ofisinde sergilenirken, 8 adet de Başarı Ödülü verildi. Başarı ödülü alan çocuklar, yarışmanın jüri üyelerinden olan ünlü ressam İsmail Acar ile birlikte bir atölye çalışmasına katılım ödülü kazandı. 1 Eylül - 30 Kasım 2011 tarihleri arasında çocuklara parlak bir gelecek sunmak için hayata geçirilecek Stars of Istanbul sosyal sorumluluk projesine de destek verecek olan Roche Türkiye'nin üç boyutlu dev yıldızı da İsmail Acar tarafından tasarlanacak.

Sağlıklı bir gelecek için çalışıyoruz

Roche Türkiye Genel Müdürü Süha Taşpolatoğlu, yarışmayla ilgili şunları söyledi:

"Şirketimiz, gerçekleştirdiği kapsamlı sosyal sorumluluk faaliyetleriyle toplum üzerinde sürdürülebilir bir etki yaratmayı amaçlamaktadır. Şirketimizin 2009 ve 2010'da, Dow Jones endekslerinde sağlıkta "Süper Sektör Lideri'' olarak değerlendirilmesi bizi sürdürülebilirlik açısından sektörümüzde dünyadaki bir numaralı şirket konumuna yükseltmiştir. Gerçekleştirdiğimiz toplumsal sorumluluk ve destek faaliyetlerinde iş yaklaşımımızla tutarlılık gösteren kriterleri uyguluyor ve yarattığımız toplumsal etkiye odaklanıyoruz. Sağlam bir gelecek oluşturmamızın yolu, çocuklarımızın sağlığını ve eğitimini titizlikle gözetmemizden geçiyor. Roche olarak bu konuda çok kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz ve UNICEF'e verdiğimiz destek bu katkıların önemli bir boyutunu oluşturuyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title