Haberler

Robotik Kodlama öğrenen çocuklar sertifika sahibi oldu

Güncelleme:

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (ROTASAM) Robotik Kodlama öğrenen çocuklar sertifika sahibi oldu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (ROTASAM) Robotik Kodlama öğrenen çocuklar sertifika sahibi oldu.

SUBÜ ROTASAM'ın farklı yaş gruplarındaki çocuklara yönelik olarak açtığı Robotik Kodlama eğitimlerinin ilk etabı gerçekleştirildi. Çocukların kodlama becerilerinin yanı sıra bilim, teknoloji ve mühendislik becerilerinin geliştirilmesi ve kompütasyonel düşünce becerisinin kazandırılması amaçlanan ve toplamda 20 saat süren eğitimler sonunda Sakarya Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (SAYEM) tarafından çocuklara sertifikaları verildi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak Robotik Kodlama eğitimi verdiklerini aktaran ROTASAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Atalı, "ROTASAM ekibi olarak eğitimlerimizi veriyoruz. SAYEM'de bu eğitimlerimizi sertifikalandırıyor. Eğitimin içeriğinden bahsedecek olursak; sadece robotik kodlama değil STEM ile bütünleştirilmiş bir şekilde robotik kodlama vermeye çalışıyoruz. Bilimsel deneylerle, elektronik altyapılarla destekleyerek eğitimlerimizi veriyoruz. Bu ara tatil döneminde de 8-12 yaş grubu öğrencilerimize bu eğitimlerimizi verdik. İlerleyen dönem içerisinde de farklı yaş gruplarında eğitimlerimizi devam ettireceğiz. YÖK'ün dijital dönüşüm ve toplum yararına çalışmalar vizyonu doğrultusunda hareket eden üniversitemizin toplumla buluşma projesi olarak eğitimlerimiz sürecek" dedi.

Verimli bir eğitim aldıklarını dile getiren ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Ali Arda Gültekin, "Ara tatili yeni bir şeyler öğrenerek geçirdik. Oldukça eğlenceli vakit geçirerek yeni arkadaşlar da edindik. Bu alana olan ilgim daha da arttı. Son derece mutluyum" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title