Haberler

    Robot Güvenlik Görevlisi Knightscope K5 Ofisinizde

    Robotların güvenlik görevlisi olarak çalışacakları zamanlar tahminimizden çok daha yakın, son örnek ise dev bir yumurtaya benzeyen Knightscope K5.Robotları çok seviyoruz, robot haberlerini de çok seviyoruz ama iş güvenliğe gelince orası hala biraz şüpheli. Daha önce bir robot güvenlik görevlisi olan Bob'u tanıtmıştık. Ayrıca farklı bir alanda güvenlik için ABD donanması robot tekneler geliştiriyor.

    Robotların güvenlik görevlisi olarak çalışacakları zamanlar tahminimizden çok daha yakın, son örnek ise dev bir yumurtaya benzeyen Knightscope K5.

    Robotları çok seviyoruz, robot haberlerini de çok seviyoruz ama iş güvenliğe gelince orası hala biraz şüpheli. Daha önce bir robot güvenlik görevlisi olan Bob'u tanıtmıştık. Ayrıca farklı bir alanda güvenlik için ABD donanması robot tekneler geliştiriyor. Ama daha bu yönde gidilecek çok yol var. Yine de Knightscope K5 modeli belki geleceği ayağımıza getiren robot olabilir.

    Knightscope, California merkezli ve 2013'den beri K5 ismindeki güvenlik robotunu geliştirmekle uğraşan bir firma. Henüz sadece 7 adet üretilmiş ve çeşitli yerlerde testleri devam ediyor. Ama firma sene sonuna kadar Knightscope K5 modelinden dört tanesini henüz ismi açıklanmayan bir teknoloji firmasında göreve sokmayı planlıyor.

    Bu modeller gelişmiş tarama sistemleri ile binaları geziyor ve programları dışındaki tuhaf bir hareketi güvenlik merkezine anınada rapor ediyorlar. Knightscope K5 robotlarının özellikle sıkıcı gece devriyelerini üstelenmeleri bekleniyor. K5'in üzerinde bu görev için dört HD kamera, plaka tanıma sistemi, dört mikrofon, hoparlör, ortam basıncını ölçmek için barometrik hava sensörü, GPS modülü, lazer mesafe ölçer ve bunlara benzer başka kontrol cihazları bunuyor.

    Bir Knightscope K5 robotuna devriyeden önce bir harita vermeniz yeterli, kendisi belirlenen mekanı devamlı gezerek ortalığı tarıyor ve veri topluyor. Program dışında gelişen bir durumu (mesela geceyarısı ofis alanında birinin dolaşması gibi) Wi-Fi ile diğer robotlara ve merkeze haber veriyor. Tam şarjda 24 saat görev yapabiliyor ve pili bittiğinde özel şarj alanına kendisi gidip 15-20 dakikada şarj olup işine geri dönüyor. Eğer güvenlik yardımına ihtiyacınız varsa üzerindeki butona basıp merkez ile hemen konuşabiliyorsunuz.

    Bu robotun tek problemi, aynı Robocop'daki ED-209 güvenlik robotu gibi merdivenleri inip çıkamamak…

    The post Robot Güvenlik Görevlisi Knightscope K5 Ofisinizde appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title