Haberler

Roberto Rosetti Veda Etti

Merkez Hakem Kurulu Eğitim Danışmanı olarak iki yıldır görev yapan, FIFA Video Yardımcı Hakem (VAR) Direktörü Roberto Rosetti, Türkiye Futbol Federasyonu bünyesindeki eğitimci hizmetinden ayrıldı.

Merkez Hakem Kurulu Eğitim Danışmanı olarak iki yıldır görev yapan, FIFA Video Yardımcı Hakem (VAR) Direktörü Roberto Rosetti, FIFA Hakem Komitesi Başkanı olan Pierluigi Collina'dan boşalan UEFA Hakem Komitesi Başkanlığı görevine getirilmesi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu bünyesindeki eğitimci hizmetinden ayrıldı. 5-8 Ağustos tarihlerinde Sapanca'da bir oteldeki MHK Yaz Semineri programında eğitimci olarak katılacak olan Roberto Rosetti, yeni görevine tam zamanlı başlayacak olması nedeniyle 5 Ağustos Pazar günü Riva'da Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, kurul üyeleri ve süper lig hakemlerine son kez Dünya Kupası Final müsabakalarındaki VAR uygulamalarına yönelik sunumu ile veda etti.

Rosetti veda konuşmasında, Türkiye Futbol Federasyonu ile Merkez Hakem Kurulu başkan ve yöneticileri ve hakemlerle mükemmel bir işbirliği içinde çalıştığını ve iyi ilişkiler içinde ayrılacağını, yakından tanıdığı Türk hakemlerini yine takip edeceğini ve Başkan Yusuf Namoğlu ile sürekli görüşerek gelişmelerle ilgili bilgi alacağını vurguladı. Riva'daki VAR Merkezi'ni de ziyaret eden Rosetti gördükleri arasında en iyisi olduğunu belirterek hakemlere başarılar diledi.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu da, iki yıl süreyle birlikte çalışmış olmaktan duydukları memnuniyeti belirtirken, Rosetti'nin bilgi ve deneyimlerinden en yüksek faydada yararlanıldığını vurguladı. Roberto Rosetti'nin futbol oyun kurallarının uygulanması ve özellikle VAR sisteminin ülkemizdeki gelişimine çok önemli ve değerli hizmetleri olduğunu belirten Namoğlu, "Rosetti'yi her zaman kendimizden biri gibi gördük. Birlikte çalıştığımız insanın Dünya ve Avrupa futbolunda böylesi önemli bir görevi üstlenmesi bizleri de gururlandırmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu ve hakemlerimiz adına kendisine başarılar diliyoruz" dedi.

Aynı gün ülkemizden ayrılan Roberto Rosetti, 8 Ağustos Çarşamba günü saat 11.00'de Sapanca'daki MHK Yaz Semineri programına bu nedenle katılamayacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Merkez Hakem Kurulu Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title