Haberler

Robertli Öğrenciler Tarlada

İstanbul Robert Lisesi'nden 17 öğrenci, Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Yemişli Beldesi'nde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarıyla buluştu.

İstanbul Robert Lisesi'nden 17 öğrenci, Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Yemişli Beldesi'nde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarıyla buluştu.

Karataş'ta yıl içersinde eğitim öğretimden uzak kalan ya da çalışan yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye yönelik düzenlenen proje kapsamında ilçeye gelen Robert Lisesi öğrencileri, bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Unilever'in sponsorluğunda Karataş'a gelen liseliler, Yemişli İlköğretim Okulu ve Sosyal Destek Merkezi'ni kendilerine üs olarak belirledi. İşçi çocukları ile tanışmak, onların hayatını anlamak ve eğitimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen Robertli öğrenciler, ziyaretleri sırasında resim müzik ve tiyatro etkinlikleri gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında çocukların yanı sıra onların çadırda yaşam süren ailelerini de ziyaret eden Robertliler, burada ağır koşulları görme fırsatı da buldu.

Ailelerin minik çocuklarıyla da yakından ilgilenen öğrenciler, "Burada zor koşullarda çalışan ve eğitimden uzak kalan çocuklara faydalı olmak için Karataş'a geldik. Hepsi ile tek tek ilgileniyor, onların eğitime ve sosyal yaşamına destek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen projenin gelecek yıllarda devam etmesi planlanıyor. - Adana / Karatas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title