Haberler

    Robert Downey Jr: Yapay Zekayla 10 Yıl İçinde Dünya'yı Temizlemek İstiyorum

    Marvel kahramanları, sadece beyaz perdede dünyayı kurtarmaya çalışmıyor. Tony Stark/Iron Man rolüyle bilinen Robert Downey Jr, on yıl içerisinde dünyayı temizlemeyi amaçlıyor.

    Marvel filmlerinden herhangi bir şekilde haberdar olan herkes, Robert Downey Jr'u tanıyordur. Marvel Sinematik Evreni'nde Tony Stark'ı canlandıran oyuncu, gerçek hayatta da Tony Stark rolünü benimsemişe benziyor. Downey Jr, 2020 yılında The Footprint Calition (Ayakizi Koalisyonu) adlı bir dernek kuracak. Planı ise yapay zekayı kullanarak önümüzdeki 10 yıl içerisinde gezegeni temizlemek.

    Amazon Re: Mars adlı makine öğrenmesi, otomasyon robotik ve uzay konferansında konuşan oyuncu; gelişmiş robotik ve makinelerin, özellikle de yapay zekanın faydalarından bahsetti. Ünlü oyuncu, proje detayları konusunda çok bir açıklama yapmadı ancak bu konuda yapay zekanın faydalı olabileceğini söyledi. Downey Jr, "Robotik ve nanoteknoloji aracılığıyla on yıl içerisinde gezegeni tamamen temizleyemesek de önemli oranda temizleyebileceğimizi" söyledi. Uzmanlara ve araştırmacılara olan saygısını da belirten Downey Jr, uzmanları "karakter kusuru olan Wikipedia" olarak nitelendirdi.

    Dünyanın bir krizin eşiğinde olduğunu ve kendisinin de karbon ayakizi konusunda bir dev olduğunu belirten Downey Jr, bu konudaki pişmanlığını da gizlemiyor.

    Projenin detaylarını Nisan 2020'de öğreneceğiz. O zamana kadar güncellemeler ve sürecin takibi için bir internet sitesi kullanılacak.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title