Haberler

Rizeli İşadamından Memleketine 4 Yıldızlı Otel

İşadamı Turan Kaptan, Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın İsteği Üzerine Memleketi Rize'de 8 Milyon Dolara Mal Olacak 4 Yıldızlı Bir Otel Yaptırıyor.

İşadamı Turan Kaptan, Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın isteği üzerine memleketi Rize'de 8 milyon dolara mal olacak 4 yıldızlı bir otel yaptırıyor.

Rize'de daha önce de birçok yatırıma imza atan Turan Kaptan, memleketine bu kez 4 yıldızlı bir otel kazandırmak için kolları sıvadı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın isteği üzerine yaptırılmasına karar verilen otelin temel atma töreni, dualar okunarak ve kurban kesilerek gerçekleştirildi. Otelin temeline ilk harcı koyan Belediye Başkanı Bakırcı, gelişmekte olan bir il olan Rize'de giderek daha çok sayıda ve daha kapsamlı otellere ihtiyaç bulunduğunu söyledi. İşadamı Turan Kaptan ile bu yönde bir görüşme yaptıklarını aktaran Bakırcı, Kaptan'ı daha önce üzerinde eski bir otelin bulunduğu arsada yeni ve daha modern bir otel yapmaya ikna ettiklerini kaydetti. Otelin plan ve projesini belediye olarak kendilerinin hazırladıklarını açıklayan Bakırcı, konuşmasının ardından hayırlı olması dileğiyle otelin temeline ilk harcı koydu.

Yaklaşık 8 milyon dolara mal olması beklenen ve 1 yıl içinde tamamlanması öngörülen 4 yıldızlı turistik otelin 150 oda ve 250 yatak kapasiteye sahip olacağı ve ilin lüks otel ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacağı belirtildi. Otelde ayrıca, yüzme havuzu ve uluslararası konferansların da düzenlenebileceği konferans salonunun bulunacağı ifade edildi.

(GF-MU-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title