Haberler

Rize Ticaret Borsası Başkanı Erdoğan, 3. Sürgün Yaş Çay Alım Kampanyasını Değerlendirdi

Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, 3. sürgün yaş çay alım kampanyasının bugün itibariyle yüksek kesimlerde dahil olmak üzere bittiğini söyledi.

Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, 3. sürgün yaş çay alım kampanyasının bugün itibariyle yüksek kesimlerde dahil olmak üzere bittiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan "3. sürgün yaş çay kampanyasının bugün için son alımların yapıldı ve sona erdi. 10 Mayıs'ta başlayan hasatta 1. sürgünde 362 bin ton, 2. sürgünde 485 bin ton ve 3. sürgünde 350 bin ton yaş çay alımı gerçekleşti. 1. sürgündeki eksikliği 2. sürgün tamamlamış oldu. Son senelere bakıldığında 3. sürgün alımları biraz daha zayıf kalmıştır. Bunun yanında 4. sürgünde 50 bin ton civarında bir rekolte bekliyoruz. 4. sürgün ile birlikte bu sezon toplam 1 milyon 250 bin ton civarında yaş çay hasadı yapılmış olacak. Bu rakamlarla hem ÇAYKUR hem de özel sektör güzel bir sezon geçirmiş olacak" dedi.

"Türkiye tüketimine yetecek kadar çay elde edilmiştir"

Toplam şuana kadar 260 bin ton kuru çayın elde edildiğini belirten Erdoğan "2017 yılında elde edilen kuru çayın 2018 Haziran ayına kadar ülke genelindeki tüketime cevap vereceğini ve damak tadımıza uygun, kaliteli bir çayın bu sezon içileceğini düşünüyoruz. Bu yıl ki hava sıcaklığı ve yaşanan şiddetli yağışlar çayın kalitesinde ve alımlara etkisi oldu. Bazı aylarda havaların aşırı yağışlı olması bazen de havaların sıcak gitmesi birbirine eş değer bir ortam hazırlamıştır ve klimatik ortam olması sebebiyle üretim miktarı arttı ve fabrikalarda sıkışma olmadı ve üretici bu anlamda bu süreci çok doğal geçirdi. Ayrıca bu güzel gidişatın organik çaya geçiş aşamasında bir alt yapı olarak bizleri fazlasıyla memnun etmiştir" diye konuştu.

Öte yandan 2016 yılında 1 milyon 296 bin ton yaş çay alımı yapıldığı öğrenilirken, havaların ekim ayında sıcak veya soğuk geçmesinin 4. sürgündeki üretimi etkileyeceği kaydedildi. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Erdoğan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title