Haberler

Rize: Tarım İl Müdürlüğü Artık Yol da Yapıyor

Hayvancılık ve Tarım Konularıyla İlgilenmesine Alışık Olduğumuz Tarım İl Müdürlükleri, Artık Yol ve Fabrika İnşa Ediyor.

Hayvancılık ve tarım konularıyla ilgilenmesine alışık olduğumuz Tarım İl Müdürlükleri, artık yol ve fabrika inşa ediyor.

Rize Tarım İl Müdürlüğü, Köy Bazlı Katılımlı Yardım Projesi kapsamında Rize'de 635 bin YTL harcayarak 4 köy yoluna beton döktü. Önümüzdeki günlerde aynı proje kapsamında 2 milyon 390 bin YTL harcanarak 5 köy yolunun beton dökülmesi, bir süt fabrikası ve bir çay fabrikası inşa edilecek.

Köy Bazlı Katılımlı Yardım Projesi hakkında bilgi veren Rize Tarım İl Müdürü Kamil Kanat, "Bu proje kapsamında tespit edilen köy yolları köy halkının yüzde 25 katılımıyla beton dökülüyor. İlk etapta Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde bulunan Doğanay, Cennet, Avcılar ve Gürsu köy yollarını beton döktük. Bu çalışmada Tarım İl Müdürlüğü olarak Dünya Bankası fonlarından 635 bin YTL harcadık. Önümüzdeki günlerde yeni köy yollarına da beton dökeceğiz. Bunun yanında özel sektörle maliyeti yarı yarıya karşılanmak üzere bir süt fabrikası bir de çay fabrikası inşa edilecek. Bu projelere ise 2 milyon 390 bin YTL harcanacak. Bu yardımlar tamamen geri ödemesiz olarak yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title