Haberler

Rize Sağanak Yağışa Teslim (4)

Rize'de şiddetli yağışlar sonrası Yiğitler Köyü'nde dere taşması sonucu mahsur kalan 100 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor.

Rize SAĞANAK YAĞIŞA TESLİM (4)

TBMM ESKİ BAŞKANI DA MAHSUR KALDI

Rize'de şiddetli yağışlar sonrası Yiğitler Köyü'nde dere taşması sonucu mahsur kalan 100 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor. Panele katılmak üzere memleketi Rize'ye giden TBMM eski başkanı Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın da Yolveren Köyü yakınlarında mahsur kaldığı ve iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldığı açıklandı.

Rize'de yaşanan sel felaketi sonrası Rize Valiliği'nde Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Kriz merkezinden yapılan yazılı açıklamada aşırı yağışlar sonrası il genelinde birçok derenin taştığı ve Kırklartepe Köyü'nde 52 yaşındaki Nezihan Aksu'nun kaybolduğu bildirildi. Kaybolan kadının bulunması için UMKE ve Sivil Savunma ekiplerinin bölgeye yönlendirildiğinin belirtildiği açıklama şöyle: 'Karadeniz Sahil Yolu Menderes Bulvarı'nın aşırı su birikintisi sonucu kapandığı bölgede yol açma çalışmaları sürüyor. Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan da Yolveren Köyü yolunda mahsur kaldı. Özel İdare ekiplerinin bölgeye yönlendirilmesi sonucu kurtarıldı. Merkeze bağlı Yiğitler Köyünde 100 vatandaşımız mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için Karayolları ekipleri bölgeye yönlendirilerek, çalışmalara başlandı. Kurtarılan bazı vatandaşlar, Rize Öğretmenevi'ne götürülmek istendi, ancak köyde kalmak istediklerini beyan ederek köyden ayrılmadı. Ortakaplıca Mahallesi'nde ilk etapta 5 vatandaşımız mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarılarak güvenli bir eve yerleştirildi. Kömürcüler Köyü'nde evlerinde mahsur kalan 2 vatandaşımız kurtarılarak güvenli bir bölgeye sevkleri sağlandı. Rize-İkizdere Karayolunda meydana gelen heyelan sonucu yol ulaşıma kapanan yol, karayolları ve belediye ekiplerinin yol açma çalışmaları sonucu ulaşım tek şeritten ulaşıma açıldı. Zincirliköprü Köyü Altın Yaprak Mahallesi'nde dere taşması sonucu karayolu ulaşıma kapandı. Özel İdare ekiplerince yolun ulaşıma açılması için çalışmalara devam ediliyor. Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önü, aşırı su birikintisi sonucu tamamen ulaşıma kapandı. Bölgenin trafiğe açılabilmesi için belediye ve il özel idare ekipleri bölgeye yönlendirildi. Telekom Müdürlüğü hizmet binasının zemin katını su basması tehlikesine karşın itfaiye ekipleri il telekom müdürlüğüne yönlendirildi, ve gereken tedbirler alındı. Çaykent Jandarma Komutanlığı hizmet binasının zemin katını su bastı. Zemin katta biriken su, karakolda görevli erbaş ve erler tarafından kendi imkanları ile temizlendi. Çaykent Beldesi'nin bir çok köy ve mahallelesinde altyapı hasar gördü. Bu nedenle yollar yer yer ulaşıma kapandı' denildi. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title