Haberler

Rize Gürcü İşçilerinin Çay Toplama Görüntüleri Sosyal Medyayı Salladı

Gürcü işçilerinin çay toplama görüntüleri sosyal medyayı salladıDOĞU Karadeniz Bölgesi'nde başlayan yaş çay sezonu nedeniyle çay tarlalarında 140 ila 160 TL yevmiye ile çalışan Gürcistanlı işçiler, akın akın bölgeye geliyor.

Gürcü işçilerinin çay toplama görüntüleri sosyal medyayı salladı

DOĞU Karadeniz Bölgesi'nde başlayan yaş çay sezonu nedeniyle çay tarlalarında 140 ila 160 TL yevmiye ile çalışan Gürcistanlı işçiler, akın akın bölgeye geliyor. Gürcü işçilerin çay tarlasında kayda aldıkları askeri tekmil düzeni ile çay toplamaya başladıkları görüntü paylaşıldığı sosyal medyada ilgi gördü.

Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'da 835 bin dekar alan üzerinde yapılan yaş çay tarımında sezon Mayıs ayı başında açıldı. Yaş çay sezonunun başlamasıyla birlikte çay tarlalarında çalışmak için Gürcistan uyruklu işçiler de bölgeye akın etmeye başladı. Gürcistan uyruklu işçiler, Artvin, Rize ve Trabzon'da çay tarlalarında, ortalama 140 ila 160 TL yevmiye ile çay topluyor. Gürcü işçilerin çay tarlasında kayda aldıkları bir görüntüyü sosyal medyada paylaştı. Görüntülerde, 9 Gürcü çay işçisi ellerinde çay toplama aletleri ile yan yana dizildikleri tarlada askeri tekmil düzeni ile çay toplamaya başlıyor. Görüntüler paylaşıldığı sosyal medyada ilgi gördü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Medya Çay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title