Haberler

Rize, Geceleri Rengarenk

RİZE Belediyesi tarafından yapılan görsel peyzaj ve ışıklandırma çalışmaları ile kentin cadde ve sokakları geceleri rengarenk hale geldi.

Özellikle yaz aylarında yaklaşık 1 milyonu aşkın yerli ve yabancı turisti ağırlayan Rize'de kent merkezinde yapılan estetik çalışmaları dikkat çekiyor. Rize Belediyesi tarafından başlatılan görsel peyzaj ve ışıklandırma çalışmaları ile kentin cadde ve sokakları akşamları adeta ışıl ışıl oldu. Yaylaları, şelaleleri, kemer köprüleri ve buzul gölleriyle görenleri kendisine hayran bırakan doğa şehri Rize, son yıllarda yapılan yatırımlarla geleceğin turizm şehri olarak da gösteriliyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, şehrin çeşitli noktalarında estetik yapıyı ön plana çıkardıklarını belirterek kentte yaşayanların kullanabileceği bir yapı ortaya koyduklarını söyledi. Yaklaşık 3,5 yıl önce göreve gelen Başkan Kasap, şehrin estetiği ile ilgili çok sayıda adım attıklarını ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kentlere karşı eleştirilerini de dikkate aldıklarını ve bu doğrultuda çalıştıklarını kaydetti.

'GECE VE GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLERİNİ GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Şehirlerinde son 10 yılın getirdiği tahribatların olduğunu vurgulayan Kasap, "Bunu kısa zamanda düzeltmek mümkün değil. Bu anlamda Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de adımlar atıyoruz. Biz Rize'de eksik olan kentsel olarak eksik olan gece ve gündüz görüntülerini geliştirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda şehrimize gelen turist ve yabancılara daha görsel bir şehir sunmanın gayretinde oluyoruz. 3,5 yıl içerisinde de bunun gayret içindeydik. Sahilimizde ve şehrimizde gezip dolaşılan yerlerde yeşillendirme park alanları ve ışıklandırmalar yaptık" dedi.

'DEVASA PROJELER İLİMİZDE YAPILIYOR'

Rize'yi kültürel ve sanatsal anlamda da hatırlatacak objeleri şehrin çeşitli yerlerine yerleştirdiklerine de işaret eden Belediye Başkanı Kasap şöyle konuştu:

"Resim sanatçıları ile birlikte boş duvarlarımızda sanatsal estetik çizimler gerçekleştirdik. Birçok işlek bölgede Rize'yi simgeleyen objelere yer verdik. Bu çalışmaları yaparken gecede görülebilmesi için ışık çalışmalarını da yaptık. Estetik çalışmaların yanında birçok alt yapı üst yapı çalışmalarını da gayretli bir şekilde yürütüyoruz. Bir taraftan şehrimiz güzelleşirken bir taraftan da devasa projeler ilimizde yapılıyor. Bir şehrin albenisi arttıkça ziyaret edeni de artar. Ziyaret edeni arttıkça da turizm yatırımları artar." - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rize Belediyesi Reşat Kasap Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title