Haberler

Rize Doğu Karadeniz'de, Atatürk'ü Anma Törenleri Düzenlendi

Doğu Karadeniz'de, Atatürk'ü anma törenleri düzenlendiTÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 79'uncu ölüm yılı nedeniyle Doğu Karadeniz Bölgesi'nde anma törenleri yapıldı.

Doğu Karadeniz'de, Atatürk'ü anma törenleri düzenlendi

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 79'uncu ölüm yılı nedeniyle Doğu Karadeniz Bölgesi'nde anma törenleri yapıldı.

TRABZON

Trabzon'da, valilik önünde düzenlenen anma törenine Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Trabzon'da Atatürk Anıtı önünde ise CHP Trabzon il örgütü tarafından anma programı düzenlendi. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ile partililerin katıldığı törende saygı duruşuna bulunuldu, İstiklal Marşı ve andımız okundu.

ÇÖP TOPLAMAYI BIRAKTI

Trabzon'da vatandaşlarda saat 0905'de çalan siren sesiyle cadde ve sokaklarda saygı duruşunda bulundu. Çöp toplayan bir kadın siren sesi duyulduğunda saygı duruşuna geçti. Sirenin çalınmasıyla araçlardan inen sürücülerde saygı duruşunda bulundu.

SAYGI ENGEL TANIMADI

Trabzon'un Tonya İlçesi'nde düzenlenen anma törenine tekerlekli sandalyesi ile gelen yürüme engelli Murat Baki de siren sesi ile birlikte ayağa kalkarak saygı duruşuna geçti.

VALİLİKTEN SİREN SESİ UYARISI PANİĞE KAPILMAYIN

Bu arada Trabzon Valiliği, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında kentte basın kuruluşlarına bilgi notu göndererek, vatandaşların saat 09.05'de çalacak olan siren sesinden ötürü etkilenmemeleri ve paniğe kapılmamaları uyarısında bulundu. Trabzon Valiliği İl Basın Halka İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 79. Yıldönümü olması münasebetiyle, her yıl olduğu gibi bu yılda 10 Kasım 2017 Cuma günü saat 09.05'de ilimizde kurulu bulunan bütün sivil savunma ve diğer kuruluşların sirenleri, 2 dakika süre ile sarı ikaz (düz siren) şeklinde çaldırılacaktır. Söz konusu sirenlerin çaldırılmasında halkımızın etkilenmemesi, paniğe kapılmaması normal yaşamlarını devam etmeleri ilanen duyurulur denildi.

ARTVİN 93 YAŞINDAKİ NİNE ATATEPE'YE ÇIKTI, SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU

Artvin'de 22 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük Atatürk heykelinin yer aldığı Atatepe'ye üzerinde Atatürk posteri yer alan Türk bayrağı ile tek başına gelen 93 yaşındaki Erzade Yalçıntaş saygı duruşunda bulundu. Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet borçlu olduklarını anlatan Erzade nine 'Bize bu vatanı kazandırdı. Kölelikten bizi kurtararak kadınlara haklarını teslim etti. Onunla gurur duruyoruz' dedi.

GİRESUN

Giresun'da Atatürk alanında erken saatlerde toplanan vatandaşlar saat 0905'de saygı duruşunda bulundu. Bazı vatandaşlar ellerinde Atatürk posterleri ile anma programına geldi.

RİZE

Rize'de valilik tören alanında anma programı düzenlendi. Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap ile vatandaşların katıldığı törende saat 0905'de çalan sirenle birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Tören İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Karadeniz Bölgesi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title