Haberler

Rize'de Selde Hayatını Kaybeden Songül Tolan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Rize'de selde hayatını kaybeden Songül Tolan son yolculuğuna uğurlandı Cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hayati Yazıcı da katıldıRİZE - Rize'nin Çayeli ilçesinde şiddetli yağışlar sonrası oluşan sel ve heyelanda hayatını...

Rize'de selde hayatını kaybeden Songül Tolan son yolculuğuna uğurlandı

Cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hayati Yazıcı da katıldı

RİZE - Rize'nin Çayeli ilçesinde şiddetli yağışlar sonrası oluşan sel ve heyelanda hayatını kaybeden Songül Tolan son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hayati Yazıcı da katıldı.

Çayeli ilçesinin Kaptanpaşa köyü Gürpınar mahallesinde önceki gün şiddetli yağışlar sonrasında oluşan heyelanda çöken evlerin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Songül Tolan 3. günün sonunda toprağa verilebildi. Annesi Esma Tolan'ın heyelanda yaralı olarak kurtulduğu Songül Tolan'ın cenazesi 3 gündür jenaratör yardımı ile soğutulan kilimalı tabut içinde bekletildi. Tolan'ın cenazesi bugün öğle saatlerinde komşusunun evinden alınarak zor şartlarda Kaptanpaşa Merkez Camisi'ne getirildi. İkindi namazı sonrasında Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından kıldırılan cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hayati Yazıcı, Vali Erdoğan Bektaş ile çok sayıda yakını katıldı. Cenaze namazının ardından Songül Tolan Gürpınar mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Öte yandan, Gürpınar mahallesine çıkan yolda dere sularının oluşturduğu tahribat ve sel suları altında kalan bir kamyonet ile iş makinesi dikkat çekti. Yörede bulunan tarihi Yeşiltepe köprüsünün sele direndiği ve bir zarar görmediği gözlenirken, tarihi kemer köprünün hemen yanındaki diğer köprülerin ise selden büyük zarar gördüğü belirlendi. Evinin yolu olmadığı için 3 km'lik yolu yürüyerek indiğini söyleyen Beyhan Odabaş isimli bayan ise uçağına yetişmek için yola kadar yürümek zorunda kaldığını söyledi. Odabaş "Bizim evmizde çok bir hasar yok ancak çaylıklar hep gitti" dedi.

Heyelanda hayatını kaybeden Songül Tolan'ın akrabası Adem Tolan ise yaptığı açıklamada dere içindeki kamyon ve iş makinelerine dikkat çekerek "Bunlar buradaydı. Önceki gün bıraktılar. O zaman burada bir şey yoktu, hava düzgündü. O akşam aşırı bir yağmur oldu. Bu şekilde olacağına düşünemediler. Haddinden fazla yağmur yağdı. Bizim ev heyelanda zarar gördü ama amcamın evi koptu, kızı öldü, halam hastanede" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ak Parti Çayeli Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title