Haberler

Rize'de Kovid-19 tedbirleri

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tehlikesinin geçmediğini bildirdi.

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tehlikesinin geçmediğini bildirdi.

Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde ülke ve Rize genelinde pandemi sürecinde olumlu gelişmelerin izlendiğini, vaka sayılarının düşmeye başladığını belirtti.

Vatandaşlarda iyi havanın ardından ciddi bir gevşeme, özgüven ve rehavet oluştuğunu vurgulayan Tepe, "Sanki tehlike tamamıyla atlatılmış veya virüs tamamen yok oluyormuş gibi yanlış bir inanç toplumun geneline hakim olmaya başlamıştır. Bu bağlamda hiç olmadığı kadar rahat ve korkusuzca gereksiz yere sokaklara inmeye başlandığı, haftalarca anlatılan sosyal mesafe, kişisel izolasyon gibi kurulların ne yazık ki hiçe sayıldığı görülmüştür." ifadesini kullandı.

Tepe, sosyal mesafenin cenaze ve iftar sofraları ile ihlal edildiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"İlimizde son günlerde ciddi anlamda düşen vaka sayılarında yeniden artışlar yaşanmaya başlanmıştır. Tehlike asla geçmiş, virüs etkisini kaybetmiş değildir. Virüs, tedbiri elden bıraktığımız anda kapımızdan içeri girecek kadar yakınımızdadır. Hiç kimsenin haftalarca evinden dışarı çıkmayan, kurallara uyan, sevdiklerini dahi görmeyen insanlarımız ve sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere yoğun emek sarf eden tüm çalışanların, sokaklarda oyunlar oynamayan çocuklarımızın emeğini ve özverisini ziyan etmeye, boşa çıkarmaya hakkı yoktur."

Artan kalabalık nedeniyle virüsün de kıpırdamaya başladığını belirten Tepe, "Bu durum yok etmeye çalıştığımız, uykusu da gelen canavarı tekrar uyandırmaya benzer. Lütfen rehavete kapılmayalım. Halen kalabalıklaştıkça virüsün yayılım hızı artmaktadır. Bütün kontrol elimizdedir ama bunu kaybederek, asla geri dönmeyelim." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Sağlık

Mustafa Tepe Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title