Haberler

Rize'de Kayak Şenliği

Rize’nin İkizdere İlçesi Meşe Köyü’nde bu yıl 10.’su düzenlenen Petran Kayak Şenliği ilginç anlara sahne oldu.

Rize'nin İkizdere İlçesi Meşe Köyü'nde bu yıl 10.'su düzenlenen Petran Kayak Şenliği ilginç anlara sahne oldu.

Rize'nin 2 bin 200 rakımlı Meşe Köyü (Petran Yaylası'nda) düzenlenen şenliğe amatör ve profesyonel çok sayıda kayakçı katılmak için Rize'ye geldi.

Türkiye'nin bir çok bölgesinden meraklılarında katıldığı şenlikte bölgede 200 yıldır 'üzme tahtası' diye kullanılan, son 10 yıldır 'petranboard' ismi verilen kayak tahtaları ilgi odağı oldu. Meşe köyü sakinlerinin 'petranboard' ismini verdikleri yarı ilkel kayak tahtaları ile profesyonel kayakçılara taş çıkartmaları dikkat çekerken, tahtayı kullanmakta güçlük çeken amatör kayakçıların kazaları da ilginç görüntüler oluşturdu. Tahta ile kayma cesareti gösteremeyenler ise yanlarında getirdikleri naylonlar ile kaydılar.

Milletvekili Bak: " Durduğunuz zemini iyi bilmeniz gerekir"

Etkinliğe katılan, meclisin hareketli anlarında ayakta sağlam duran Ak Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ise Petran'da kayak yaparken ayakta durmakta zorluk çekti. Milletvekili Bak, "Durduğunuz zemini iyi bilmeniz gerekir. Ben yıllardır meclisteyim, meclisin zeminin iyi biliyorum. Bu zemini fazla bilmiyorum, Rize'liler heyecanlı ve hareketli insanlardır. Gittikleri yere heyecan ve hareket katarlar" dedi.

Üzme tahta üzerinde kayak

Yıllardır 'üzme tahtası' ismini verdikleri tahtalarla kayak yapan köy sakini 75 yaşındaki Yaşar Havuz, "Çocukluktan beri bu üzme tahtası ile kayıyorum. 200 Yıllık bir mazisi var ama ben çocukluğumdan beri bu tahtayla kayarım. Babam, dedemde kayardı. Bizim için bir risk teşkil etmiyor ama bilmeyen için zor tabi" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İkizdere Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title