Haberler

Rize'de Şehir Hastanesi Deniz Üzerine Dolgu Yapılarak İnşa Edilecek

Güncelleme:

Rize'de bir süredir yapılması planlanan şehir hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla sahilde 200 dönümlük bir alan üzerine deniz doldurularak yapılacak.

Rize'nin Pazar ilçesinde dolgu çalışmaları süren Rize Artvin Havalimanı'nın ardından yeni yapılacak hastanenin de deniz doldurularak yapılması için İslampaşa mahallesinde zemin ve derinlikle ilgili çalışmalar başlatıldı. Zemin ve derinlikte teknik bir sorun çıkmaması halinde bin 500 yatak kapasiteli hastane İslampaşa mahallesinde deniz doldurularak Rize'ye kazandırılmış olacak.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Hastanenin yapım süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize'de hastane inşaatı için arazi sorununa dikkat çekti. Bektaş "Rize'de uzun süredir büyük bir hastane yapımı talebi var ve bizler de bu doğrultuda çalışmalar başlatmıştık ancak yaptığımız çalışmalar neticesinde bu büyüklükte bir hastaneyi oturtacak bir arazi, yer bulamadık. Çünkü yapılacak şehir hastanesi çok büyük bir arazi üzerine inşa edilmesi lazım. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanımızın talimatıyla deniz dolgusu yapılarak tıp fakütesinin karşında bir şehir hastanesi yapımı için çalışmalar başlamıştır. Ancak bu hemen yarın yapılacak anlamına da gelmesin. Çünkü sondaj çalışmaları yapıldıktan sonra kesin bir sonuç ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

"EN BÜYÜK HAYALİM ŞEHİR HASTANELERİYDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyor musunuz benim en büyük hayalim neydi? Şehir hastaneleriydi. Şu anda 18 farklı şehirde 23 katrilyon lira yatırım maliyeti olan şehir hastanelerimizin inşaası süratle devam ediyor" diyerek şehir hastanelerine verdiği önemi vurgulamıştı.

1,5 KAT DAHA MALİYETLİ OLACAK

İnşaat Mühendisleri Odası Rize Şube Başkanı Murat Yazıcı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için hastane önemli ancak dolgu alanlarında yapılaşmaya sıcak bakmıyoruz. Çünkü ileride taşkınlar ve benzeri durumlarla ilgili endişelerimiz var. Ayrıca trafik açısından bakıldığında yönlendirmeler nasıl yapılacak. Maliyet açısından bakıldığı zaman ise mevcut maliyetin 1,5 katı daha fazla bir maliyeti olacaktır. Yapılabilir mi yapılır çünkü Cumhurbaşkanımıza şu konuda katılıyoruz. Rize arazi bakımından zengin bir coğrafi yapıya sahip değil bu anlamda eksileriyle artılarıyla değerlendirilip karar verilmesi gerekiyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Erdoğan Bektaş Artvin Sağlık Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title