Haberler

Rize Belediye Başkanı Bakırcı'ya Erkeklerden Protesto

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, "Güneydoğu'dan ikinci bir eş alalım. Hasım değil, hısım olalım" sözleriyle tartışmalara neden olan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı protesto etti.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı geçtiğimiz günlerde tartışmaları da beraberinde getiren "Güneydoğu'dan ikinci bir eş alalım. Hasım değil, hısım olalım" sözlerinden dolayı protesto etti. "Kadına dönük şiddet erkeklik değildir. Erkekliğimizden utanç duyuyoruz ESP'li soyalist erkekler" yazılı pankart açan grup, "Kadına dönük şiddet erkeklik değidir" şeklinde slogan attı.

"RİZE BELEDİYE BAŞKANI TÜRK KADINLARINI DA AŞAĞILAMIŞTIR"

Grup adına basın açıklamasını okuyan ESP İl Yöneticisi Ersin Sedefoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın konuşmasını eleştirerek, "Rize Belediye Başkanı sadece Kürt kadınlarını kuma olarak görüp aşağılamakla da kalmamış, aynı zamanda Türk kadınlarının kumalığı, çok eşliliği kabul etmesini isteyerek, Türk kadınlarını da aşağılamıştır" dedi. Rize Belediye Başkanı'nın Kürt sorununa "küstahca" yorum getirdiğini söyleyen Sedefoğlu, "Kürt kadınlarını hor gören zihniyetlerini ortaya koymuştur. Bu politikalar bir belediye başkanının bireysel görüşleri midir? Yoksa Kürt sorunununda ikiyüzlü poltika izleyen kadına dönük şiddete yönelik hiç bir politika üretmeyen hatta tecavüze uğrayan kadını tecavüzcüsü ile evlensin şeklinde yasal düzenlemelerle tecavüzü meşrulaştıran, teşvik eden AKP hükümetinin poltikaları mıdır?" diye konuştu.

Sedefoğlu, şunları dile getirdi: "Tecavüz eden erkek değil, tecavüze uğrayan kadınlar suçlu sayılmakta ailelerinden ve toplumdan dışlanmaktadır. Kadının bedeni erkeğin denetiminde yer almakta, kadının namusu erkeğin namusu olarak sunulmaktadır. Biz sosyalist erkekler olarak kadınların bedenlerinin kendilerine ait olduğunu, bedeni ve kendisi ile ilgili söz söyleme, karar hakkının da kadınlara ait olduğu bilinciyle, erkeklik zihniyetimizle hesaplaşıyoruz. Kadın intiharlarından kadınların kendileri değil, onları baskı altında tutan erkekler ile kadın intiharlarına karşı hiç bir önlem almayan, şiddete ve baskıya maruz kalan kadınlara destek olmayan devlet de sorumludur." Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title