Haberler

Rize: Asilsan'a Neşter Vurulacak

Rize Valisi Kasım Esen, Beraberindeki AK Parti Rize Milletvekili İmdat Sütlüoğlu, İl Emniyet Müdürü Şanmaz Demirtaş ve İl Jandarma Alay Komutanı Erol Çelik'le Birlikte Ardeşen Silah Sanayi (Asilsan) Fabrikasında İncelemelerde Bulundu.

Rize Valisi Kasım Esen, beraberindeki AK Parti Rize Milletvekili İmdat Sütlüoğlu, İl Emniyet Müdürü Şanmaz Demirtaş ve İl Jandarma Alay Komutanı Erol Çelik'le birlikte Ardeşen Silah Sanayi (ASİLSAN) fabrikasında incelemelerde bulundu.

ASİLSAN'ın zarar eder durumdan kar eden konuma yükseltilmesi için bir toplantı yapacaklarını söyleyen Vali Esen, fabrikada üretimi gerçekleştirilen 'Atmaca 53' silahıyla ilgili bilgi aldı.

Pazarlama konusunda yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldırarak yeniden tam kapasite üretimin gerçekleştirilebileceğini söyleyen Vali Esen, yüzde 67 hissesi devlete diğer hisseleri ise halka ait olan bu işletmenin yaşatılması için gereken her çabayı ortaya koyacaklarını belirterek, "Dünyada ilaç ve petrolle birlikte en kritik sektör silah sanayisidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de silah sanayisinde yerli üretimi teşvik kararı aldı. Bu fabrikanın yaşatılması için neler yapabileceğimizi değerlendirmek amacıyla bir toplantı kararı aldık. Devletin ilgili birimleri elinde bir fabrikası varken başka yerden silah almak yerine, teknik kapasitesi yükseltilerek pazar sorunu çözülmüş ASİLSAN'ı tercih etmek zorundadır. Fabrika şu anda gerekli pazarlama ve üretim dengesini sağlayamadığı için maalesef zarar etmektedir. 130 kişinin çalıştığı fabrikada bu sayının 23'e düştüğünü öğrendik. Bu konuda acil tedbirler alınarak önce zarar durumu ortadan kaldırılacak, ardından da kara geçen bir müessese teşekkül ettirilecek. Silahlı Kuvvetler, Emniyet Genel Müdürlüğü ve özel güvenlik birimlerine silah satabilmek için gerekli şartların oluşmasını sağlayacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title