Haberler

Rize 2 Saat 16 Dakika 20 Saniye Horon Oynadılar

2 saat 16 dakika 20 saniye horon oynadılar

RİZE'nin İkizdere İlçesi'nin 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylasında, Ekşioğlu Vakfı tarafından bu yıl 20'incisi düzenlenen ve 2 gün sürecek yayla şenlikleri başladı. Şenliklerin ilk gününde 2 saat 16 dakika 20 saniye boyunca aralıksız horon oynayan kalabalık ilginç bir deneme gerçekleştirdi.

Ekşioğlu Vakfı 20'inci Ovit Yayla Şenlikleri için Rize, Erzurum ve Trabzon'dan gelen binlerce kişi yaylada toplandı. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Aydın Ekşi, Başkan Vekili Süleyman Ekşi ve yönetim kurulu üyelerinin de izlediği şenlikte Karadenizli sanatçılar Aslıhan Çiçek ve Herem konser verdi.

Şenlikler sırasında ilginç bir deneme gerçekleştirildi. Sunucu Necati Selvitop'un 'En uzun süreli horon oynamaya var mısınız' dediği kalabalık önce el ele tutuşarak geniş bir tek halka oluşturdu. Karadenizli sanatçıların hareketli ezgileri ile horona başlayan kalabalık doyasıya horon oynadı. Horon sırasında yorulan ve kenara çekilenler bir süre sonra horona yeniden devam etti. Şenlik alanında piknik yapan ve yaylada gezintiye çıkanlar oynanan horonlara eşlik etti. Bu sürede görevliler horon halkasında kaç kişinin olduğunu tespit etmeye çalıştı. Vatandaşlar, 2 saat 16 dakika 20 saniye boyunca horon oynadı.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Aydın Ekşi, birlikte sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi için yaptıkları şenliklerin bölgemizin tanıtıma ve insanların kaynaşmasına katkı sağladığını söyledi. Ekşioğlu Vakfı Başkan Vekili Süleyman Ekşi de bölgede var olan horon kültürünü yaşattıklarını belirterek şenliğe katılanlara teşekkür etti.

Şenlik Karadenizli sanatçıların konserleri ile devam etti. Şenliklerin ikinci günündeki etkinliklerde Karadenizli sanatçılar konser verecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İkizdere Erzurum Trabzon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title