Haberler

Rıza Sofrası Buluşmaları"

ÇERAĞ Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Gülnaz Güneş Aykaş, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'in terör saldırısında şehit edilmesinin üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, "Bu olayı kınıyorum.

ÇERAĞ Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Gülnaz Güneş Aykaş, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'in terör saldırısında şehit edilmesinin üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, "Bu olayı kınıyorum. Alevi dernekleri olarak yıkıcı saldırıların bizden hiçbir zaman destek almayacağı kanaatindeyim" dedi.

Dernek tarafından düzenlenen "Rıza Sofrası Buluşmaları"nın dokuzuncusuna sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, cem evi başkanları, Alevi dedeleri ile kanaat önderleri katıldı.

Dernek Başkanı Avukat Aykaş, konuşmasında, birlik ve beraberlikten yana olduklarını her platformda dile getirdiklerini vurguladı.

Sevgi dini İslamiyet'in belirlediği yolda ilerlediklerini, barış ve kardeşliği bozmak isteyenlere karşı olduklarını aktaran Aykaş, "Meslektaşım, Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın makam odasında şehit edilmesinin üzüntüsünü halen yaşıyorum ve bu olayı kınıyorum. Alevi dernekleri olarak yıkıcı saldırıların bizden hiçbir zaman destek almayacağı kanaatindeyim. Biz biriz ve sevgi dininden vazgeçmedik" diye konuştu.

Gülnaz Güneş Aykaş, 72 milleti sevgi potasında toplayan bir inanca sahip olduklarını ve hiçbir şeyin bunu sınırlayamayacağını ifade ederek, "Dedelerimizin sezgileriyle hareket ederek, bizler barışı ve kardeşliği pekiştirmek için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Selim Kiraz İstanbul Politika Güncel Haberler

title