Haberler

Rixos Eskişehir Törenle Açıldı

Eskişehir Bademlik mevkiine inşa edilen, termal otel ve spa merkezi Rixos Eskişehir, törenle hizmete açıldı.

Otelde düzenlenen açılış töreninde konuşma yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'in geçen bir yılda çok önemli etkinlikler ve kalıcı eserleriyle bir marka olduğunu ve bu markasını daha da güçlendirerek, önümüzdeki dönemde var olan kültür turizm potansiyelini daha iyi değerlendirecek bu yatırımlarla adından bütün dünyada söz ettireceğini belirtti. Sağlık turizmi konusunda da potansiyelin harekete geçmesi ile birlikte önümüzdeki dönemde büyük bir sıçrama yaşanacağına dikkat çeken Vali Tuna, "Bu tarz yatırımların devamının geleceğini de ümit ediyorum. Çünkü Eskişehir bunu hak ediyor. Kongre turizmine imkan tanıyan bu tarz güzide tesislerimize ilimiz çok güzel bir marka şehir olarak yerini alacak" dedi.

Ardından konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, Eskişehir'de bir hidroterapi merkezi açmayı ahdettiğini ve bu konuda sürekli dua ettiğini kaydederek şöyle devam etti:

"Ahdım vardı ve dua ediyordum. 'Allah'ım şu Eskişehir'in sularını gerçekten turizme kazandıracak bir imkanı bana vermedikçe beni yanına alma' diyordum. Nereden bilebilirim sırf onun için bir daha beni siyasete sokup bir daha aday yapacağını? Biraz yanlış anladı orada beni ama iyi ki yanlış anlamış. Çünkü bu işin mutlaka olması lazımdı Eskişehir'de. Burası tursit kaynayacak, Eskişehir'in sağlık turizmine yönelik bir tesisi olacak. Hepinizin gurur ve iftihar duyacağı bir tesistir. Hayırlı uğurlu olsun."

Kendisinin, Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiği yatırım programları içerisinde her zaman büyük mutluluk duyduğunu, ancak bu mutluluğun bu sefer çok daha farklı olduğunu aktaran Büyükerşen, Eskişehir'e hidroterapi merkezi kurma hikayesini anlatarak, "Bu mutluluğun özlemi bende rektörlük zamanında başladı. Rektörken Turgut Özal, Başbakanlığı zamanında turizmin gelişmesini istiyordu. Akdeniz'de büyük tesislerin kurulmasına imkan sağladı. O arada ben kendisine Ankara'da yaptığım bir toplantıda bir teklifte bulundum 'Güneş, tarih, kum ve deniz turizm bakımından çok önemli ama daha başka turizm potansiyelleri var' dedim. 'Kongre turizmi mi? O da siz üniversitelere düşer' dedi. 'Sağlık turizmi' dedim. ' Türkiye'nin her tarafında kaplıcalar var, sıcak sular var. Dolayısıyla termal sularımızı sağlık ve sağlık turizmi konusunda bir araya getirmeliyiz' dedim. Ben bunu söyler söylemez rahmetli hemen özel kalemine söyledi. 'Ne kadar üniversitelerin olduğu bölge ve yörelerde sıcak su kaplıca varsa devlet planlamaya alalım onlara devredelim. Onlar orada hidroterapi merkezleri, sıcak suyla tedavilerin de olduğu tesisler kursunlar'. Bana da görev verdi. 'Kütahya ve Eskişehir sana ait' dedi. Bu projeyi hazırlamadan önce Çekoslovakya'ya gittim, Almanya'ya, Macaristan'a gittim. Nasıl yararlanıyorlar bunlardan diye ve projeler hazırladık" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri hidroterapi merkezini gezdiler.

Programa Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Vali Yardımcıları, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve davetliler katıldı.

Açılış töreni, ünlü sanatçı Sertab Erener'in konseri ile son buldu. 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen ve toplam 41 bin metrekare alan üzerine doğa ile uyumlu olarak projelendirilen Rixos Eskişehir'de toplam 164 oda, lobi bölümü, bin metrekare büyüklüğünde 2 konferans ve bin 900 metrekarelik 500 kişilik çok amaçlı salon bulunuyor. Ayrca toplam bin 900 metrekare genel alanda restoran, 4 adet bar, toplantı salonları, 2 bin 200 metrekare alanda spa, hamam, fitness, yürüyüş yolları, yüzme havuzları, idari ofisler, satış üniteleri, açık ve kapalı otopark alanları yer alıyor. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güngör Azim Tuna Alaaddin Yılmaz Türkiye Rixos Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title