Haberler

Rio Olimpiyatları Yolunda İlk Puanlar Ece'den

Yüzme, bisiklet ve koşunun peşi sıra yapılan olimpik ve bireysel spor branşı (triatlon) alanında Türkiye’ye uluslararası birçok derece kazandıran milli sporcu Ece Bakıcı, Brezilya’da yapılacak 2016 Rio Olimpiyatları’na triatlon alanında katılan ilk Türk sporcu olmak için ilk adımını attı.

Yüzme, bisiklet ve koşunun peşi sıra yapılan olimpik ve bireysel spor branşı (triatlon) alanında Türkiye'ye uluslararası birçok derece kazandıran milli sporcu Ece Bakıcı, Brezilya'da yapılacak 2016 Rio Olimpiyatları'na triatlon alanında katılan ilk Türk sporcu olmak için ilk adımını attı.

Yaşar Üniversitesi öğrencisi milli sporcu Ece Bakıcı, Kazakistan'daki yarışta puan alarak 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak için ilk basamağı geçti.

2016 Rio Olimpiyatları'na katılım hakkı için Kazakistan'ın Burabay şehrinde düzenlenen Asya Triatlon Kupası'nda ülkemizi temsil eden Ece Bakıcı, Elit Bayanlar Kategorisinde 01: 09: 18 dakikalık derecesiyle 5. olarak olimpiyatlar için puan alan ilk Türk sporcu oldu. Bakıcı, "En büyük hedefim 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemi temsil etmek. Bunun için canla başla çalışıyorum. Bu yolda ilk puanlarımızı aldığım için çok mutluyum" dedi.

Balkan Şampiyonası ve Üniversiteler Triatlon Şampiyonası birincilikleri ile birçok Türkiye şampiyonluğu bulunan Ece Bakıcı'nın, en büyük hedefi Türkiye'yi 2016 yılında Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenecek olimpiyatlarda temsil eden ilk triatloncu olmak. Bunun için çalışmalarını aralıksız sürdüren Yaşar Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Ece Bakıcı, bu hakkı kazanmak için gerekenleri anlattı. Bakıcı, "Uluslararası Triatlon Birliği'nin (ITU) dünyada sadece bayanlarda uygulanan puanlama sistemiyle, en iyi 50 sporcu ve 5 özel davetle katılan sporcu, olimpiyatlara gidebiliyor. Bir ülkeden en fazla 3 sporcu olimpiyat vizesi alabiliyor. İlk 50'de aynı ülkeden 3'den fazla sporcu varsa, ancak en iyi 3'ü katılabiliyor. Özel davet edilen 5 sporcu içinse o ülkenin daha önce hiç olimpiyata giden sporcusunun olmaması gerekiyor. Triatlonda da daha önce olimpiyata giden sporcumuz yok. Ben de ilk 50'ye giremesem de bu özel davetten yararlanarak gitmeye çalışacağım. Ama bu ülkeler içinde sadece Türkiye yok, birçok ülke var. Kişilerin topladıkları puanlara bakılarak en iyi ilk 5 isim olimpiyata gitme hakkı kazanıyor. Bu ilk 5'e girip 2016 Rio olimpiyatlarına triatlonda giden ilk isim olmak en büyük hedefim" diye konuştu.

UÇAĞINA 5 SAAT KALA İŞLEMLERİ TAMAMLAYABİLDİ

Yarışma öncesinde Türkiye' den uçağa binene kadar resmi işlemlerin gecikmesi nedeniyle stresli bir süreç geçiren Bakıcı, uçağına 5 saat kala pasaportunu alabildi. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen yarışmada 25 sporcu start aldı. Türkiye, Kazakistan, Azarbaycan, Özbekistan, Rusya gibi toplam 7 ülkeden sporcuların katılımı ile gerçekleşen organizasyona Kazak ve Rus atletlerin ilgisi yoğundu. Hava şartları nedeniyle zorlu geçen yarışmayı, Kseniia Levkovska 1: 06: 01'lik derecesiyle birinci tamamladı. Ece Bakıcı ise 01: 09: 18'lik derecesiyle 5. olarak olimpiyatlar yolunda puan alan ilk Türk sporcu oldu. Bakıcı, "Bu yarışı, olimpiyat yolunda puan alabilmek adına özellikle seçtik. Bu ilk puan bir başlangıç, önümüzde daha çok uzun ve zorlu bir dönem var. Beni bu yolda yalnız bırakmayan federasyonumuza, kulübüme, milli takım antrenörlerimize, bana inanarak desteklerini her koşulda sürdüren Yaşar Üniversitesi ve sponsorum Yaşar Holding'e teşekkür ediyorum. Onlara, olimpiyat gururunu yaşatacağım" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kazakistan Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title