Haberler

Rio'da Mali Kriz Derinleşiyor

RIO DE Brezilya'nın ekonomik krizle boğuşan eyaleti Rio de Janeiro'da güvenlik güçleri, kemer sıkma politikalarını protesto eden göstericilere müdahalede bulundu.

RIO DE Brezilya'nın ekonomik krizle boğuşan eyaleti Rio de Janeiro'da güvenlik güçleri, kemer sıkma politikalarını protesto eden göstericilere müdahalede bulundu.

Yerel medya kaynaklarına göre, eyalet meclisine girmeye çalışan göstericilere, güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla karşılık verdi.

Brezilya federal hükümeti, Rio'daki gösterilerin şiddetlenmesini önlemek için bölgeye yüzlerce asker sevk etti.

Rio de Janeiro eyaletinde işçi ve memurlardan oluşan binlerce gösterici, eyalet yönetiminin kemer sıkma politikalarını protesto etmek için geçen hafta meclis binasını basmıştı.

Meclis salonlarını birkaç saatliğine işgal eden ve binaya zarar veren göstericiler, aylardır yapılmayan ödemeler ve maaşlardaki kesintileri protesto etmişti.

Düşen petrol ve emtia fiyatları nedeniyle uzun süredir mali krizle mücadele etmeye çalışan Rio de Janeiro'da çok sayıda işçinin maaşı aylardır ödenemiyor.

Brezilya'nın ev sahipliği yaptığı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde patlak veren ekonomik krizinin ardından Rio de Janeiro Valisi Pezao acil maddi yardım çağrısında bulunmuştu.

Brezilya hükümet yetkilileri, geçen hafta yaptıkları açıklamada, Rio de Janeiro eyaletine finansal destek sağlamayacağını yinelemiş, hükümetin, tek bir eyalete yardımcı olmak adına önlemler alamayacağını belirtmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title