Haberler

Rijkaard: Galip Gelmemiz Gerekiyor

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Turkcell Süper Lig'de 28 Mart Pazar Günü Fenerbahçe ile Yapacakları Maçla İlgili Olarak, 'Fenerbahçe Karşısında Mutlaka Galip Gelmemiz Gerekiyor. Bu Yüzden Taraftarımızın Desteğine Çok İhtiyacımız Var' Dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Turkcell Süper Lig'de 28 Mart Pazar günü Fenerbahçe ile yapacakları maçla ilgili olarak, ''Fenerbahçe karşısında mutlaka galip gelmemiz gerekiyor. Bu yüzden taraftarımızın desteğine çok ihtiyacımız var'' dedi.

Hollandalı teknik adam, Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan ''Rijkaard'la Soru Cevap'' programında, takımın son durumu ve Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçla ilgili açıklamalarda bulundu.

Frank Rijkaard, derbi maçla ilgili taraftarlara mesaj gönderirken, şu ifadeleri kullandı:

''Taraftarımızın, maçlarımızı ne kadar tutkulu seyrettiğini biliyorum. Bu zamana kadar bizi çok iyi desteklediler. Takımımızın 12. adamı gibilerdi. Fenerbahçe maçında da bizi en iyi şekilde destekleyeceklerinden hiç şüphem yok. Sonuç ne olursa olsun, takımlarına verdikleri desteği devam ettirsinler. Provokasyonlara kapılmadan bize destek olsunlar, çünkü Türkiye'de buna benzer birçok örnek görebiliyoruz. Yapılan herhangi bir taşkınlıktan sonra verilen ağır cezalar var. Mutlaka sakin ve sağduyulu olsunlar. Her zaman olduğu gibi bizi desteklesinler.''

''Galatasaray'ın oynayacağı bu derbi maç sezonun en önemli maçıdır, ya da ölüm-kalım maçıdır diyebilir miyiz?'' şeklindeki soruya ise Hollandalı teknik adam, ''Derbilerin hepsi çok önemlidir ama sezon sonuna geldiğimiz için bu derbinin önemi daha da artıyor. Ne olursa olsun soğukkanlı olmamız gerekiyor. Bundan önce iyi performans gösterdiğimiz maçlarda ne yaptıysak, aynı şekilde tekrarlamamız gerekiyor'' yanıtını verdi.

Frank Rijkaard, ''Derbide nasıl bir Galatasaray izleyeceğiz?'' sorusunu ise, ''Yapmamız gereken şey, hem defansif olarak, hem atak anlamında bir takım olarak mücadele etmemiz gerekiyor. Bulduğumuz pozisyonları gole çevirmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz biz futbol oynamasını seven bir takımız. Mutlaka güzel futbol oynamamız gerekiyor'' diye cevaplandırdı.

Hollandalı teknik adam, derbide, sakatlığı henüz tam olarak geçmeyen Arda Turan ile maç eksiği bulunan Milan Baros'tan yeterince yararlanıp yararlanamayacağı hakkındaki bir soruya şu yanıtı verdi:

''Öncelikle Baros ile başlayalım. Bizim için çok önemli bir futbolcu. Baros her geçen gün daha iyiye gidiyor ve bunu görmek beni çok mutlu ediyor. Fenerbahçe maçı, ilk 11'de başlaması açısından erken olabilir. Bundan sonraki maçlarda Milan Baros'u ilk 11'de görebiliriz. Onun haricinde Arda Turan'ın, Mehmet Topal'la çarpışmasından ötürü bir sakatlığı olmuştu. Sakatlığı hala var ve kendisi takımla birlikte idmanlara henüz çıkmadı. O yüzden Arda'nın durumunu beklememiz gerekiyor. Ne olursa olsun, umarım Arda en azından ilk 18'e girer.''

Frank Rijkaard, hakkındaki transfer haberlerinin hatırlatılması üzerine de şu ifadeleri kullandı:

''Şu an için diğer takımlar hakkında yorum yapmam çok doğru olmaz. Şu anda ben Galatasaray'da çalışıyorum ve burada olmaktan mutluyum. Burada kalmak, başarılar yakalamak istiyorum.''

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title