Haberler

Rıfat Fırat: "Malatya Evladı Turgut Özal'a Sahip Çıktı"

Gazeteci Rıfat Fırat, “Vefa, sevgide devamlılık demektir.

Gazeteci Rıfat Fırat, "Vefa, sevgide devamlılık demektir. Dostlukta, bağlılıkta sebat etmektir. Malatya, 8'inci Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'a olan vefa duygusunu yeni kurulan Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile yeniden gösterdi ve evladına sahip çıktı" dedi.

Gazeteci Rıfat Fırat, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın adını taşıyan yeni üniversitenin kuruluş hikayesine ve Malatya'da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde hayata geçirilmesi planlanan Turgut Özal Müzesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Turgut Özal'ın memleketi Malatya'yı çok sevdiğini ve yılda en az iki defa ziyarete gittiğini söyleyen Gazeteci Fırat, Özal tarafından Malatya'ya kazandırılan Turgut Özal Tıp Merkezi'nden de bahsederek, "Memleketi Malatya'yı çok severdi ve yılda en az iki defa ziyarete giderdi. Kayısı Festivallerini kaçırmamaya özen gösterirdi. Malatya gezilerinde 'Allah'ınıza gurban hemşehrilerim' tabirini dilinden düşürmeyen Özal, bugün Karaciğer naklinde dünyada üçüncü, Türkiye'de ise birinci olan Turgut Özal Tıp Merkezi'ni Malatya'ya kazandırdı. O kadar ileri görüşlüydü ki o dönemde Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gelen vatandaşlar üşümesin diye yolu alttan ısıtmalı olacak şekilde projelendirmişti. Türkiye'de hiçbir hastanede pnömatik tüp taşıma sistemi yokken Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tahlil raporları, numuneler vs. bu sistemle gönderiliyordu. Turgut Özal Tıp Merkezi günümüzde Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülke vatandaşına hizmet vermekte ve Türkiye'nin sağlık turizmine katkı sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.

"FETÖ bile bu açıktan faydalanmak istedi"

Rıfat Fırat, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın adını taşıyan üniversitenin kurulmasında geç kalındığını ve din istismarcısı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bu alandaki açığı değerlendirmeye çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Malatya olarak Özal'a sahip çıkmakta çok geç kaldık. Öyle ki yıllarca dini ve manevi değerleri istismar eden FETÖ bu açığımızı fark edip 2008 yılında sözde 8'inci Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın adını yaşatmak amacıyla Ankara'da bir üniversite kurdu. Neyse ki bu örgütün gerçek yüzü zamanla ortaya çıktı ve söz konusu üniversitenin kapısına kilit vuruldu. Özal'ın hizmetlerine karşın Malatyalılar olarak ona borcumuzu ödeyemeyişimiz vicdanımızı kanatıyordu. Ta ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Nisan 2018 Salı günü grup toplantısında yaptığı konuşmaya kadar. Erdoğan'ın 'Rahmetli Özal'ın adını memleketinde yaşatmak için Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin kurulmasına karar verdik. YÖK gerekli çalışmayı tamamladı. Üniversitemizin Malatya'ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum' sözleri vicdan yaramıza merhem oldu. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci ile birlikte vekillerimiz ve tüm emeği geçenlere bir Malatyalı olarak şükranlarımı sunuyorum."

"5 Fakülte, 1 Yüksekokul, 8 Meslek Yüksekokulu ve 1 Enstitüyle başlayacak"

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin 5 fakülte, 1 yüksekokul, 8 Meslek Yüksekokulu ve 1 enstitüden oluştuğunu ve ilk etapta 4 bin 401 öğrenci ile eğitim hayatına başlayacağını kaydeden Fırat, "TBMM Genel Kurulu'nda 9 Mayıs Çarşamba günü gece yarısı saat 00.30 sularında yasalaşan 'Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' metnine göre Malatya Turgut Özal Üniversitesi 5 fakülte, 1 yüksekokul, 8 Meslek Yüksekokulu ve 1 enstitüden oluşan akademik birimleri ile kuruldu. Buna göre; Turgut Özal Üniversitesi İnönü Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilen Su Ürünleri Fakültesi ile Ziraat Fakültesi ve yeni kurulan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden oluşuyor. Ayrıca Malatya'nın çeşitli ilçelerinde bulunan 8 Meslek Yüksekokulu da yeni üniversitenin bünyesine geçti. Üniversite bünyesinde yeni kurulan bir Lisansüstü Eğitim Enstitüsü de bulunacak. Malatya Turgut Özal Üniversitesi ilk etapta 4 bin 401 öğrenci ile eğitim-öğretim dönemine girmiş olacak" açıklamasında bulundu.

"Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Turgut Özal Müzesi kurulacak"

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yeni bir Turgut Özal Müzesi'nin de kurulacağını vurgulayan Gazeteci Rıfat Fırat, "Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimatla Malatya'ya Turgut Özal Müzesi kurulacak. Şuanda İnönü Üniversitesi içinde olan müzenin daha kapsamlısı tıpkı Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan Müzeleri gibi Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ziyaretçilerini ağırlayacak. Hülasa, bu gelişmeler mukabilinde Malatyalı bir Gazeteci olarak bir nebze de olsa tüm hemşehrilerimin vicdanen rahatladığını düşünüyorum. Vefa, sevgide devamlılık demektir. Dostlukta, bağlılıkta sebat etmektir. Malatya, 8'inci Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'a olan vefa duygusunu yeni kurulan Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile yeniden gösterdi ve evladına sahip çıktı" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Turgut Özal Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title