Haberler

Rıce-talabani Görüşmesi

Irak'a Sürpriz Bir Ziyaret Gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Görüştü.

Irak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüştü.

Talabani ile bir araya gelen Rice, gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak'ın kendileri için çok önem taşıyan bir ülke olduğunu ifade ederek, ülkenin kıymetinin bilinmesinin gerektiğini söyledi. Rice, "Arap ülkelerine ziyaretlerde bulunuyorum ve ilk olarak Irak'ı ziyaret ettim. Irak, önemli ve doğal zenginliklere sahip bir ülke. Buranın kıymetini bilelim. Irak güvenlik güçlerinin gerçekleştirdikleri başarıdan çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Ayrıca gerçekleştirilen emeklerin bu sayede boşa gitmediğini de anlamış bulunmaktayız. Fakat Irak halkına da burada barışı sağlaması için görev düşüyor" dedi. ABD Dışişleri Bakanı, Bağdat'ta yetkililer ile görüşüp burada bazı değerlendirmeler aldıktan sonra Kuveyt'i ziyaret edeceğini açıkladı.

Ziyaret'e ev sahipliği yapan Irak Cumhurbaşkanı Talabani ise, Arap ülkelerinin Bağdat'taki büyükelçilerini yeniden açmaları talebinde bulundu.

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Rice, Cumhurbaşkanlığı'nda yaptığı basın açıklamasından sonra meslektaşı Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'yi Dışişleri Bakanlığı konutunda ziyaret etti.

(AR-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title