Haberler

Rıce: Ortadoğu'da Acil Ateşkes Sakıncalı

Abd Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İsrail'in Günlerdir Lübnan'a Düzenlediği Saldırılarla Hedef Aldığı Hizbullah Örgütünün, Yapılacak Acil Ateşkesle Güç Toplayacağını Söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İsrail`in günlerdir Lübnan`a düzenlediği saldırılarla hedef aldığı Hizbullah örgütünün, yapılacak acil ateşkesle güç toplayacağını söyledi.

Pazar günü Ortadoğu`ya giderek temaslarda bulunacak olan Rice, ABD`nin hazırladığı barış planının ayrıntılarını bugün düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Ortadoğu ziyaretinin bölgede kalıcı barış için gerekli koşulları oluşturmasını umduğunu söyleyen Rice, acil ateşkesin sakıncalı olduğunu ve Hzbullah`ın güç toplamasını sağlayacağını belirtti. Ateşkesin, belirli siyasal koşullarla birlikte yürürlüğe girmesi gerektiğini, siyasal koşullar olmadan ateşkesin de anlamının olmayacağını vurgulayan Rice, ¨Eğer yalnızca ateşkes arayışında olunursa, 6 ay sonra bugün bulunduğumuz noktaya geri döneriz. Belirli yerlere gidip, kalıcı olmadığını bildiğim bir ateşkesi sağlama çabası içinde olmayacağım. Roma`daki konferansta çatışmanın, şiddeti bitirecek bir biçimde sonlandırılması arayışları içinde olacağız¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title