Haberler

Rıce: Barış Sürecini Hızlandırmak İstiyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Görev Süresi Bu Yıl Sonunda Dolan ABD Başkanı George Bush ve Kendisinin Barış Sürecini Hızlandırmak İstediklerini Söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, görev süresi bu yıl sonunda dolan ABD Başkanı George Bush ve kendisinin barış sürecini hızlandırmak istediklerini söyledi.

İsrail'e dün gece gelir gelmez Başbakan Ehud Olmert ile Kudüs'te görüşen Rice, bugün önce Savunma Bakanı Ehud Barak, ardından Filistin Başbakanı Selam Feyyad ile bir araya geldi, daha sonra Barak ve Feyyad ile üçlü bir toplantı yaptı.

Bu görüşmelerinin ardından Batı Şeria'nın Ramallah kentine geçen Rice, Mukata karargahında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Rice'ın Ehud Barak ile görüşmesine ilişkin ayrıntı verilmezken, özellikle Batı Şeria'da Filistinlilerin hareket özgürlüğünü sınırlayan ve ekonomiye darbe vuran askeri kontrol noktaları ile yol barikatlarının kısmen kaldırılması konularının gündeme geldiği ifade ediliyor.

Filistin Başbakanlığından yapılan açıklamada ise Feyyad'ın toplantıda İsrail'in tüm yerleşim faaliyetlerini durdurmasını, Filistin kentlerine yönelik saldırı, hedefli suikastlar ve tutuklamalara son vermesini istediği belirtildi.

Rice, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinden sonra düzenlenen basın toplantısında, Filistin devletinin kurulması zamanının geldiği yolundaki sözlerini tekrarlayarak, bu yıl sonuna kadar bir İsrail-Filistin barış anlaşmasının sağlanabileceğini söyledi.

İsrail'in Batı Şeria'da devam eden yerleşim faaliyetlerine atıfta bulunan Rice, İsrail'i Filistinlilerle anlaşmaya mani olacak hareketlerde bulunmaması yönünde uyardı. İsrail'in Batı Şeria'daki Filistinlilerin hayatını kolaylaştıracak yeterli çalışma yapmadığını kaydeden Rice, İsrail Savunma Bakanı Barak ile Batı Şeria'daki yol engelleri üzerinde kapsamlı bir görüşme yaptığını belirtti.

Abbas da ABD'nin barış sürecine bağlılığından övgüyle söz etti ve İsrail'in yanı başında bir Filistin devletinin kurulabilmesi için yol haritasının ilk aşamasının uygulanması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title