Haberler

Restore Edilen Mısır Çarşısı'nın Açılış Töreni

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Mısır Çarşısı'ndaki dua mahfilinin restorasyonda yeniden gün yüzüne çıkardıklarını belirterek, "Geleneksel olayı bu defa inşallah kıyamete kadar Mısır Çarşısı'nda her sabah dua mahfiline Yeni Cami'nin imamı gelerek, esnaf kardeşlerimize hayır dua...

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Mısır Çarşısı'ndaki dua mahfilinin restorasyonda yeniden gün yüzüne çıkardıklarını belirterek, "Geleneksel olayı bu defa inşallah kıyamete kadar Mısır Çarşısı'nda her sabah dua mahfiline Yeni Cami'nin imamı gelerek, esnaf kardeşlerimize hayır dua ederek, buradaki dualar neticesinde iş yerleri açılarak bu geleneği devam ettirme kararı aldık." dedi.

Restore edilen Mısır Çarşısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, AK Parti iktidarlarının son 15 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, vakıf eserlerinin restore edilerek hizmete açıldığını söyledi.

Çavuşoğlu, 16 yıllık süreç içerisinde 5 bine yakın vakıf eserinin restore edildiğini belirterek, "Hayrat vakıflarımız olan ve vakıfların iradeleri doğrultusunda vakıfları işletmek suretiyle de, vakıflarımızın bu noktadaki bütçesini 25 kat arttırdık." dedi.

İstanbul'daki büyük camileri restore ettiklerini ve hizmete açtıklarını anımsatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Mısır Çarşısı, Yeni Cami'nin kıyamete kadar ayakta durması için vakfedilmiş, kadın vakıflarımızdan en önemlilerinden bir tanesi olan Hatice Turhan Sultan Vakfı'na aittir. Yıllarca burada bulunan dua mahfili maalesef adeta görünmez hale gelmişti. Her dönem ve her gün Yeni Cami'nin imamının bu dua mahfiline çıkıp, dua ederek, esnafımızın hayırlı işlerine muvaffak olması için niyazda bulunarak açılan, o dua mahfilini işte bu restorasyon münasebetiyle yeniden gün yüzüne çıkardık ve geleneksel olayı bu defa inşallah kıyamete kadar Mısır Çarşısı'nda her sabah dua mahfiline Yeni Cami'nin imamı gelerek, esnaf kardeşlerimize hayır dua ederek, buradaki dualar neticesinde iş yerleri açılarak bu geleneği devam ettirme kararı aldık."

Çavuşoğlu, Mısır Çarşısı yönetimine ve esnaflara da gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür etti.

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem de restorasyonun çarşı esnafının işlerini aksatmaması ve vatandaşlara hizmet vermeye devam etmesi için gece yapıldığını ve bu şekilde tamamlandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler kurdele keserek restorasyonu tamamlanan Mısır Çarşısı'nın açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra çarşıyı gezdi.

Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hakan Çavuşoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title