Haberler

Restore Edilen 250 Yıllık Bina Sanata Hizmet Edecek

Beyoğlu Belediyesinin destekleriyle restore edilen 250 yıllık bina, sanatseverlerin hizmetine sunuldu.

18. yüzyıl mimarisinin önemli yapıtlarından birisi olan Yusuf Ağa Sıbyan Mektebinde Beyoğlu Belediyesinin destekleriyle başlatılan restorasyon çalışması tamamlandı. Bağımsız Sanat Vakfı tarafından merkez binası olarak kullanılacak olan tarihi yapı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Fatih Eminönü'nde bulunan tarihi binanın 'Hep İyi Şeyler Olsun' resim sergisi ile birlikte gerçekleştirilen açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Bağımsız Sanat Vakfı Başkanı Hülya Yazıcı ve serginin küratörü Ahmet Özel'in yanı sıra çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediyesi olarak binanın restore edilmesine katkı sunmuş olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Sanat; toplumun değerleriyle barışık olmalı, ona saygı duymalıdır. Sanatın muhafazakarı, sosyalisti, Marksist'i olmaz. Sanatın önüne getirilen her sıfat, bana göre sanatın değerini zedeler. Sanat bağımsız olmalıdır, faydalı olmalıdır, güzel olmalıdır. Bütün insanlığa söyleyecek sözü, gösterdiği hedef olmalıdır. Sanatın hedefi ne? Daha iyi bir insan, daha iyi bir toplum, nihai olarak daha güzel bir ülke, daha güzel bir dünya idealidir. Sanat; milletimizin irfan seviyesine çıktıkça, o seviyeye yükseldikçe kıymet kazanır. Bağımsız Sanat Vakfımızın sanatın iyileştirici gücünü her dem taze bir nefesle bize sunacağından eminim. Bağımsız Sanat Vakfımız hayırlı uğurlu olsun. İyi şeyler eksik olmasın hayatımızdan" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Eminönü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title