Haberler

Türkiye'nin En Büyük Kütüphanesinin İnşa Edildiği Rami Kışlası Havadan Görüntülendi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 6 milyon kitabın yer alacağını söylediği Eyüpsultan'da bulunan Rami Kışlası'ndaki restorasyonun son hali havadan görüntülendi. Rami Kışlası'nın restorasyonu bittiğinde Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak.

Eyüpsultan'da bulunan 250 yıllık Rami Kışlası'nın restorasyonu hızla devam ediyor. Bittiğinde Türkiye'nin en büyük kütüphanesi haline gelecek olan Rami Kışlası'nın restorasyon çalışmaları havadan görüntülendi. Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen proje çalışması bittiğinde 220 bin metrekarelik kullanım alanı ile İstanbul'un kültür ve sanat alanında çekim noktalarından biri haline gelmesi beklenen Rami Kışlası'nda milyonlarca kitap okurların istifadesine sunulacak. Havadan çekilen görüntülerde restorasyonun hızla devam ettiği görülüyor.

KİTAPLAR DİJİTAL ORTAMDA DA KAYIT ALTINA ALINACAK

Geçtiğimiz günlerde Rami Kışlası hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kütüphanede 5-6 milyon kitabın bulunacağını söyledi. Rami Kışlası'nda inşa edilen kütüphanenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde inşa edilen kütüphaneden daha büyük olabileceğini ifade eden Erdoğan, "Gerek Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyemizin içerisinde 5 milyon cildi ihtiva edecek dev bir kütüphaneyi inşa ediyoruz. 5-6 ay içinde bitmek üzere. Bir başkasını da yine İstanbul'umuzda tarihi Rami Kışlası'nı restore ediyoruz. Orayı İstanbul'un en büyük kütüphanesi, belki Cumhurbaşkanlığımızdaki kütüphaneyi bile geçecek ve 5-6 milyon cildi bulacak. Bunların hepsi dijital ortamda da kayda alınacak. Bir diğer taraftan buralarda gerek mücellit (ciltçi) yetiştirme, tezhip, hat gibi bütün bunlara yönelik çalışmaları da yaptıracağız" dedi.

RAMİ KIŞLASI'NDA NELER OLACAK?

250 senelik geçmişi olan ve müze, kütüphane, restoranlar, alışveriş mekanları ve 200 dönümlük peyzaj düzenlemesini içeren kışladaki restorasyon çalışmaları tamamlandığında 990 toptancı dükkanı, banka ve restoranlardan oluşan 120 ticari mekana ev sahipliği yapmış olacak. Ayrıca ziyaretçiler için 541 araçlık kapalı, 634 araçlık açık, 65 tır olmak üzere toplam bin 240 araçlık otopark da yer alacak.

Restorasyon çalışmaları süren Rami Kışlası'nın havadan görüntüleri;

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title