Haberler

"Renkler" sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Yapı Kredi koleksiyonunun nadir seçkilerinden oluşan "Renkler" sergisi, başkentte ziyaretçilerini bekliyor.

Yapı Kredi koleksiyonunun nadir seçkilerinden oluşan "Renkler" sergisi, başkentte ziyaretçilerini bekliyor.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki sergide, resimden sikkeye, tombaktan nadir kitaba geniş yelpazede kültür hazineleri yer alıyor.

Bankanın kuruluşunun 75. yıl dönümü dolayısıyla açılan sergide Abidin Dino, Ömer Uluç, Aliye Berger, Nejad Melih Devrim, İbrahim Çallı, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nuri İyem ve İbrahim Balaban gibi Türk resim sanatına damga vuran ressamların yanı sıra yurt dışından sanatçıların da peyzaj, natürmort, figüratif ve soyut resimleri bulunuyor.

Yapı Kredi Koleksiyonları'nda bulunan en eski eser olan Francesco Casanova'ya ait 1754 tarihli "Viyana Kuşatması" adlı eser de başkentlilerin ilgisine sunuluyor.

Selahattin Giz Koleksiyonu'na ait Atatürk fotoğraflarının yer aldığı sergide, Yapı Kredi Tarihi Arşivi'nden Atatürk Belgeseli de izlenebiliyor.

"Bugün Herkes Dışarı"

Renkler sergisi ayrıca Adnan Turani, Turan Erol, Habib Aydoğdu, Oya Katoğlu gibi Ankaralı sanatçılara da ev sahipliği yapıyor.

Sanatçı Ferhat Özgür'ün, Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşayanları konu aldığı "Bugün Herkes Dışarı" isimli çalışması, serginin dikkati çeken eserleri arasında yer alıyor.

Altındağ'da doğan ve ilk gençlik yıllarını burada geçiren sanatçının, yaşadığı sokakta herkesi dışarıya davet ederek bir önden bir de arkadan fotoğraflarını çekmesiyle oluşan eser, burada yaşayan insanların bir araya gelmeleri, bir nevi bütün olmaları ve birbirlerinden güç almaları anlamını taşıyor.

8 bölüm ve 120 eserden oluşan, Yapı Kredi'nin kendi koleksiyonlarıyla düzenlediği en büyük sergi olma özelliğini taşıyan Renkler, 14 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çankaya Belediyesi Yapı Kredi Bankası Abidin Dino Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title