Haberler

Renault Mais'in Yol Güvenliği Eğitim Projesi Eskişehir'de

Renault Mais'in 5 Yıl Önce Başlattığı ve Son 2 Yıldır da Total'ın Destek Verdiği 'Sokakta İlk Adımlar' Adlı Yol Güvenliği Eğitim Projesi, Eskişehir'de de Uygulamaya Başlandı. İlköğretim Okulu Öğrencilerine Yönelik Uygulanan Projenin Tanıtım Toplantısında Konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türkiye'de Yol Güvenliğinin Ciddi Bir Şekilde Ele Alınması Gerektiğini Söyledi.

RENAULT Mais'in 5 yıl önce başlattığı ve son 2 yıldır da Total'ın destek verdiği 'Sokakta ilk adımlar' adlı yol güvenliği eğitim projesi, Eskişehir'de de uygulamaya başlandı. İlköğretim okulu öğrencilerine yönelik uygulanan projenin tanıtım toplantısında konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türkiye'de yol güvenliğinin ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.

İlköğretim okulu öğrencilerine yönelik uygulanan projenin tanıtım toplantısı Gazi Anadolu Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Vali Kadir Çalışıcı, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Total Genel Müdürü Muammer Ekim ile çok sayıda kişi katıldı. İlköğretim okulu öğrencilerinin de katıldığı toplantıda projenin maskotu olan 'Woosh' adlı karekter, ilgi topladı.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'de yol güvenliğinin ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi. Meydana gelen trafik kazalarının acı sonuçlar doğurduğunu ifade eden Aybar şöyle konuştu:

''Bu sorunun getirdiği acı sonuçları en son yılbaşı ve bayram tatilinde hepimiz izledik ve yaşadık. Bu acı sorun biri eski bakan, biri milletvekili 2 siyasetçimizin ölümüyle gündemde daha geniş yer aldı. Ne yazık ki bu kayıplar ne ilk ne de göründüğü kadarıyla son olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Kurban bayramı tatilinde 61 kişi kazada yaşamını yitirdi, 476 kişi de yaralandı. 2006 yılının ilk 11 ayında ise Türkiye genelinde meydana gelen 601 bin 204 trafik kazasında 3 bin 74 kişi ölürken 124 bin 345 kişi de yaralanmıştır. 2006 yılının ilk 11 ayını 2005 yılıyla kıyasladığımızda kazalarda yüzde 16.4, ölümlerde yüzde 3.4 ve yaralanmalarda da yüzde 8.7 oranında artış olduğunu görüyoruz. Bu rakamların önümüze koyduğu acı fotoğrafı geçmişe dönerek değiştirmek mümkün değil ama Türkiye yol güvenliğini ciddi bir biçimde gündemine alırsa daha fazla acı fotoğraflarla karşılaşmanın yolu kesilecektir. Yol güvenliğini sağlamanın yolu, dünyanın her yerinde bütünlüklü bir yaklaşımdan geçiyor. Önce mühendislik hizmetleriyle, işaretlemesi, uyarı levhalarıyla yollar uluslararası standartlarda oluşturulmalı, sonra insanı temel alan güvenli taşıtlarınız olmalı. Son koşul da sürücüleriniz, yayalarınız hak ve sorumluluklarının bilincinde eğitim almış yurtaşlar olmalı.''

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title