Haberler

Renault Group İlk Yarıda Rekor Faaliyet Karı Elde Etti

Renault Group'un ilk yarı faaliyet karı 1 milyar 914 milyon lira ile rekor kırdı.

Renault Group'un ilk yarı faaliyet karı 1 milyar 914 milyon lira ile rekor kırdı.

Renault Group açıklamasına göre, yılın ilk yarısında grubun satış rakamları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9,8 artarak 2,07 milyon adede ulaştı.

Bu dönemde, grubun cirosu yüzde 1,4 artışla 29 milyar 957 milyon avroya yükseldi. Geçen yılın ilk yarısında 1 milyar 820 milyon avro düzeyinde gerçekleşen faaliyet karı ise bu yılın aynı döneminde 1 milyar 914 milyon avro oldu. Bu rakam grubun cirosunun yüzde 6,4'üne denk geldi.

Grubun faaliyet geliri, ilk yarıda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,1 azalarak 1 milyar 734 milyon avroya geriledi. Söz konusu düşüşte, yeniden yapılanma için ayrılan karşılıklar etkili oldu.

Böylece grubun ilk yarıdaki net gelirleri, 2 milyar 40 milyon avro düzeyinde gerçekleşti. Grubun 2017'nin ilk yarısındaki net gelirleri 2 milyar 437 milyon avro olmuştu. Net gelirlerdeki düşüş, Nissan'ın geçen yıla ilişkin dağıttığı 483 milyon avroluk karın ilk çeyrek rakamlarına yansımasından kaynaklandı.

İlk yarıda otomobil operasyonlarından yaratılan pozitif nakit akışı ise 418 milyon avro olarak gerçekleşti.

2018 öngörü ve beklentileri

Renault Group açıklamasına göre, 2018'de küresel pazarın yüzde 3, Avrupa pazarının yüzde 1,5 ve Fransa pazarının ise yüzde 2 büyümesi bekleniyor. Söz konusu beklentiler daha önce sırasıyla yüzde 2,5, yüzde 1,5 ve yüzde 1 düzeyinde bulunuyordu.

Uluslararası alanda, pazarın Brezilya'da yüzde 10 ve Rusya'da yüzde 10'un üzerinde, Çin'in yüzde 5 ve Hindistan'ın yüzde 8 büyümesi öngörülüyor.

Bu bağlamda Renault Grubu, 2018'de cirosunu artırmayı, faaliyet karlılığını yüzde 6'nın üzerinde tutmayı ve otomobil faaliyetlerinden pozitif nakit akışı yaratmayı hedefliyor.

"Sonuçlar hedeflerimize ulaşma konusunda güven veriyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Ghosn, grubun, dalgalı bir ekonomik ortamda ilk yarıda rekor karlılığa ulaştığını ifade etti.

Sonuçların, bölgesel yayılım stratejileri, yeni ürünlerinin başarısı ve tüm çalışanların özverisinden kaynaklandığını aktaran Ghosn, "Sonuçlar bu yılki hedeflerimize ulaşma konusunda bize güven veriyor." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Renault Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title