Haberler

    Remax Yenicem Brokerı Sami Yazıcı: İstanbul Cazibe Merkezi Olacak

    Gayrimenkul sektöründe 10 yıldır faaliyet gösteren REMAX Yenicem Broker’ı Sami Yazıcı, 2016’nın meslek hayatında geçen en kötü dönem olduğunu söyledi.

    Türkiye 2016"yı her açıdan zor bir yıl olarak geride bıraktı. İnşaat sektörü de bu zorluktan payına düşeni aldı. Gayrimenkul danışmanları ve brokerları da 2016"yı kendilerini zorlayan bir yıl olarak değerlendirdi. 10 yıldır gayrimenkul danışmanı olarak sektörde faaliyet gösteren  REMAX Yenicem Broker"ı Sami Yazıcı projemlak.com"dan Mehmet Aksel"e sektörün son durumunu değerlendirdi.

    Emlak Brokerları ne iş yapar?

    Emlak brokerları; bankalar, tüketici finansman şirketleri ile alıcılar arasında aracılık yapan firma ya da kişiler olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Emlak brokerı, yatırımcı adına hareket ederek, al-sat emirlerini yerine getiriyor. Brokerlar, gayrimenkul danışmanlarından farklı olarak sektörde franchise veren şirketlerden yetki alıp kendi işyerini oluşturan kişiler olarak biliniyor.

    2016 berbat bir dönemdi

    REMAX Yenicem ofisi olarak İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye-Üsküdar- Çekmeköy bölgesinde faaliyet gösteren Sami Yazıcı, 2016 yılını meslek hayatındaki en berbat dönem olarak değerlendirdi. Yazıcı, "Sektör gerek darbe öncesi yaşanan gerilimler, darbe girişimi ve sonrasından çok etkilendi. Doların yükselmesi de 2016"nın zor geçmesine neden oldu" ifadelerini kullandı.

    Emlak Konut çok güzel bir kampanya yaptı

    Emlak Konut"un GYODER ve İNDER işbirliği ile 1 Şubat"ta başlattığı gayrimenkulde tarihi kampanya gayrimenkul danışmanları tarafından olumlu karşılandı. Remax Broker"ı Sami Yazıcı, kampanyanın geç kalınmış bir iş olmasının yanında çok doğru bir kampanya olduğunu vurguladı. Yazıcı, "2017"nin Ocak ve Şubat ayları geçtiğimiz seneye göre iyi başladı. Emlak Konut"un kampanyası da sektöre bir hareket getirdi. Burada bankaların da biraz fedakarlık yaparak 20 yıl vadeli kredi verebiliyor olması gerek. Şu anda ürkek davranıyorlar ve 10 yıllık kredi veriyorlar. Eğer kredi süreleri 20 yıla yayılır ve faiz oranları 0.70-0.80 çekilirse sektöre yüzde 40-50 civarında bir hareket getirir. İstanbul"da çok fazla konut stoku var. Bu stokun bir an önce eritilmesi gerekiyor. Ayrıca 2B arazilerine yönelik de bir çalışma yapılmalı. 2B arazilerinin tapuları bir an önce verilmeli. 2B arazileri de imara açılmalı ancak burada şehir plancıları detaylı bir çalışma yapmalı. Müteaahhitin keyfine bırakılmamalı. Şehir plancısı planı yapmalı müteahhit uygulamalı" dedi.

    İstanbul önümüzdeki yıllarda cazibe merkezi olacak

    Yabancıya konut satışında KDV istisnası ve 1 milyon dolarlık yatırım yapana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının veriliyor olması yabancı yatırımcının ilgisinin Türkiye"ye yönelmesini sağladı. TÜİK 2017 Ocak ayı konut raporu istatistiklerine göre; Ocak ayında Irak vatandaşları Türkiye"den 279 konut satın aldı. Irak"ı sırasıyla, 144 konut ile Suudi Arabistan, 115 konut ile Kuveyt, 107 konut ile Afganistan ve 60 konut ile Rusya Federasyonu izledi. Sami Yazıcı, yapılan düzenlemelerle İstanbul"un önümüzdeki yıllarda dünyada cazibe merkezi olacağını iddia etti. Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyanın pek çok ülkesinden insan İstanbul"dan ev almak isteyecek. Bu uygulama İngiltere, ABD, Kanada, Yunanistan gibi ülkelerde bizden çok önce başladı. Türkiye"ye sıcak para girişinin olabilmesi için atılmış çok doğru bir adım."

    Emlakçılık Yasası hızla yürürlüğe girmeli

    Gayrimenkul danışmanları ve brokerları şu an TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu"nda olan Emlakçılık Yasası"nın bir an yasalaşarak yürürlüğe girmesini bekliyor. Sami Yazıcı, "Şu an bizi denetleyecek herhangi bir mekanizma yok. Bizi Emlakçılar Odası da Ticaret Odası da denetleyemiyor. İşimizin bir standardı yok. Kurumsal firmalar kendi içinde bir standart getirmeye çalışıyor ama bu da sektörde pek etkili olmuyor. Emlakçılık Yasası"nın bir an önce çıkması lazım. Bir emlak portföyünü birden fazla emlakçı çalışıyor. 1 ürünün bir tane pazarlayanı olur. Bunların yeniden yasayla düzenlenmesi lazım" şeklinde konuştu.

    ÖZEL HABER: Mehmet AKSEL-projemlak.com

    Kaynak: Projemlak / Emlak

    Ümraniye Çekmeköy Üsküdar Emlak Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title