Haberler

Rektörlerle "Dolmabahçe Buluşması" Sona Erdi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde rektörlerle gerçekleştirdiği toplantı saat 16.00 sıralarında sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde rektörlerle gerçekleştirdiği toplantı saat 16.00 sıralarında sona erdi. Toplantı sonrası ofisten ayrılan rektörler basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mersin Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Kuru, toplantıda rektörlerin yarısından fazlasının söz aldığını kaydederek, toplantının bu nedenle uzun sürdüğünü ifade etti. Görüşmede, YÖK konusunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Kuru, türban ve YÖK'ün yeniden yapılandırılması gibi siyasi konuların değil, daha teknik olan ihtiyaç ve sorunların ele alındığını dile getirdi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız da, üniversitelerin önümüzdeki yıllarda çok başka dinamikleri hayata geçireceklerine inandığını kaydederek, eğitim kurumlarının çok olumlu noktalara varacağını belirtti. Karayağız, toplantıda ülke sorunlarının yanısıra üniversitelerin potansiyel sorunlarının da masaya yatırıldığını anlatarak, görüşmelerde çözüm yollarının da ortaya konduğunu aktardı. Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akile Gürsoy ise, Başbakan ve Bakanların sorunların tamamını not aldığını söyleyerek, başörtü sorununun toplantıda gündeme gelmediğini de belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title