Haberler

Rektörler Toplantısında Konuşan YÖK Başkanı Saraç: Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir (2)

Devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında YÖK'te bir araya gelerek TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı makamında ziyaret etti.

Devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında YÖK'te bir araya gelerek TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı makamında ziyaret etti. Yekta Saraç yaptığı açıklamada, "Son söz, Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Milletimiz kendi savaş uçaklarının ve tanklarının kendi Meclisi'ni bombaladığını gördü. Bu lanetlenesi bir girişimdir" dedi. Saraç'ın kısa açıklamasından sonra, basına kapalı olarak, YÖK ve üniversiteler tarafından hazırlanan ortak açıklama görüşüldü.

Darbe girişimine ilişkin Saraç, "Ülkemiz insanı hak etmediği manzaralarla karşılaştı. Milletimiz kendi savaş uçaklarının ve tanklarının kendi Meclisi'ni bombaladığını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni vurduğunu, kendisine acımasızca ateş açtığını gördü. Bu lanetlenesi bir girişimdir. Sorumlulukları bir an önce hukuk önünde hesap vermeli hak etikleri ne ağır cezalara çarptırılmalıdırlar. Bu konuda üniversitelerimize düşen görevler de vardır. Devletin içindeki paralel yapılanmanın uyuşturulmuş bu zihniyetin akademik dünyadaki uzantılarının da emelleri pek farklı olduğu beklenilemez. Özgür ve bilimsel düşüncenin en büyük düşmanı olan bu yapılanmanın üniversiteleri ele geçirmesine ülkenin bilimsel ve teknik gelişmesinin baltalanmasına asla müsaade edilemez" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTELERİMİZ İÇİN GÜN, DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR"

Üniversitelerin demokrasiye sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Saraç, "Başta Cumhurbaşkanımız, Meclisimiz, hükümetimiz, kahraman polisimiz, şerefli Türk ordusu mensuplarımız, medyamız olmak üzere halkımızın kanı, canı ile koruduğu demokratik parlamenter sistemimizin yanında bulunduğunu ve savunucusu olduğunu göstermek, varlık nedeni olan özgür ve bilimsel düşüncenin yanında yer almak üniversitelerimizin asli görevidir. Bu konudaki hassasiyetimizin uygulamalar ile de pekiştirileceğinden kimsenin şüphesi olmamalı. Demokrasinin en önemli savunucularından olan üniversitelerimiz için gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür. Bütün akademik camiamız milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir. Demokrasi şehitlerimize bu vesile ile rahmet dileyerek yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kahraman Yekta Saraç Politika Güncel Haberler

title