Haberler

Rektörden, Vali ve Milletvekiline Teşekkür Yemeği

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, üniversiteye katkılarından dolayı Edirne Valisi Mustafa Büyük ve AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak'a teşekkür yemeği verdi.

Edirne Valisi Mustafa Büyük, üniversitenin Meriç Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, TÜ'nün Edirne'ye katkısının tartışılamaz olduğunu söyledi.

Vali Büyük, üniversitenin faaliyetlerinin Edirne'nin yanı sıra Balkanlar'a da da hizmet ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Edirne'de kamu yatırımları içinde öne çıkan yatırımları üniversite yapıyor. Tabi ki bunları öz kaynaklarıyla yapmasına imkan yok, Ankara'dan katkılar oluyor. Emeği geçen herkese teşekkürümü yineliyorum.

Öğrenci sayısının artması demek, gelecek öğrenciye de iyi fırsatlar sunmamızı gerektiriyor. Bu amaçla Kredi Yurtlar Kurumu'nun bin öğrenci kapasiteli yurt yapımı için ihale aşamasına gelindi. Yine Uzunköprü'de 500 öğrencilik yurt yapımı için arsa tahsis ettik. Bize düşen ne varsa bu konuda her zaman üniversitenin yanındayız. Biz üniversiteyle el birliğiyle çalışmanın zevkini yaşıyoruz.'

- MİLLETVEKİLİ BUDAK-

Milletvekili Budak ise, Rektör Duran'ın nazik davetinden dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

İktidar partisi milletvekili olarak bölge için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştığını bildiren Budak, şunları söyledi:

'Bölgemize, sağlık, turizm, tarım, hayvancılık ve eğitim alanında katkılar yapmaya çalışıyoruz. Üniversitemiz bölge ve Balkanlar için çok önemli. Bizlerde gerek telefonla, gerek ikili görüşmelerimizle sorunları dinliyor elimizden ne geliyorsa çözüm için onu yapmaya gayret gösteriyoruz.

Son olarak Fen-Edebiyat fakültelerinin ayrılması ve Balkan Araştırmaları Enstitüsü'nün kurulması aşamasında, rektörümüzün talepleri doğrultusunda ve sıkı takibimizle, gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse Maliye Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz oldu. Bunu birlik ve beraberlikle, tüm Edirne olarak yaptık.

Rektör Duran, üniversite için gerçekten çalışıyor. Telefonla arıyor, geldiğimizde görüşüyoruz sorunlarını aktarıyor. Rektörümüzün bu noktada taktir ediyoruz. Edirne Cumhuriyet tarihinde en büyük yatırımları bizim hükümetimiz zamanında aldı. Almaya da devam edecek. Biz her zaman üniversitemizin yanındayız.'

- REKTÖR DURAN-

Rektör Prof. Dr. Duran da, milletvekili Budak'ın üniversite sorunlarıyla yakından ilgilendiğini bildirdi. Vali Mustafa Büyük'ün önderliğinde Edirne'nin sağlıkta, turizmde ve eğitimde marka kent olma yolunda ilerlediğini kaydeden Duran, 'Katkılarından dolayı hem Vali Büyük'e, hem Milletvekili Budak'a üniversitem adına teşekkürler ediyorum. Üniversitenin sorunlarının çözümünde devlet erkiyle sinerji içinde çalışıyoruz. Milletvekili Budak'ta her fırsatta sorunumuz olup olmadığını soruyor, Ankara'daki işlerimizle de yakından ilgileniyor. Üniversitemizin mali ve idari probleminin çözümünde elinden geleni yapıyor' diye konuştu.

- REKTÖR YARDIMCISI KARAMANLIOĞLU

TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu ise, desteklerden ötürü üniversite adına teşekkürü yinelerken, üniversite bünyesinde kurulacak İletişim, Diş Hekimliği, Eczacılık fakültelerinin kurulması ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nin ayrılması yönünde destek beklediklerini vurguladı. Teşekkür yemeğine, TÜ Genel Sekreteri Recep Gürkan, Eğitim Fakültesi Dekanı Hilmi İbar, AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İsmail Arda, DSİ 11. Bölge Müdürü Yakup Başoğlu'da katıldı.

(BAR-RC-RDE) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title