Haberler

Rektör Okudan Tahliye Oldu

Konya'da, Okyanus Şirketler Grubu'na Yönelik 'Final Operasyonu' Davasından Yargılanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, 5,5 Aydan Beri Tutuklu Bulunduğu Adana Kürkçüler Kapalı Cezaevi'nden Tahliye Edildi. Cezaevinden Alkışlar Arasında Çıkıp, Eşi ve Çocuklarına Sarılan Okudan, Makam Aracıyla Kürkçüler'den Ayrıldı.

KONYA'da, Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik ‘Final Operasyonu’ davasından yargılanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, 5,5 aydan beri tutuklu bulunduğu Adana Kürkçüler Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi. Cezaevinden alkışlar arasında çıkıp, eşi ve çocuklarına sarılan Okudan, makam aracıyla Kürkçüler'den ayrıldı.

OKUDAN BÖYLE TAHLİYE EDİLDİ

Pazartesi günü başlanan ve aralıksız devam eden duruşmaların 5'nci gününde mahkeme ilk kez ara karar verdi ve çete davasından 5,5 aydır cezaevinde bulunan Okudan'ın da aralarında bulunduğu 34'ünün tahliyesine karar verdi. Tahliye kararının çıkmasının ardından tutuklu yakınları cezaevinin önüne akın etti. Tahliye kararlarının tebliğ edildiği 17.00’den sonra gergin bekleyiş içine giren tutuklu yakınları, yaklaşık 6 saat boyunca yakınlarının içeriden çıkmasını bekledi. Adalet Bakanlığı'nın bilişim ağı olan UYAP'ta meydana gelen arıza nedeniyle tahliye işlemleri uzun süre yapılamadı. Altı saat süren beklemenin ardından sistemin devreye girdi. İlk olarak cezaevinin kapısından Rektör Süleyman Okudan çıktı. Cezaevi kapısında bekleyenlerin alkışları eşliğinde karşılayanlar arasında bulunan eşi, kızı ve oğluyla kucaklaşan Okudan, basın mensuplarına, “Hukuk her şeyin üstündedir. Biz de hukuksal anlamda haklarımızı arayacağız. Yüce Türk Adaleti'ne güveniyoruz. Açıklamayı daha sonra yapacağım” dedi.

KONYA'YA HAREKET ETTİ

Tutukluluk halinin 15 gün daha sürmesi halinde rektörlüğü düşecek olan Okudan, yaptığı kısa açıklamanın ardından 42 AA 001 plakalı resmi makam aracına bindi. Camlarında kendi fotoğraflarının asılı olduğu yaklaşık 20 araçlık konvoy eşliğinde cezaevinden ayrılan Okudan, aralarında Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin de bulunduğu grupla birlikte şehir merkezine geldi. Sabancı Merkez Camii önünde duran konvoy, burada bir süre bekledi, makam aracından inen Okudan, kendisine destek amacıyla gelen Adanalılarla kucaklaşıp tek tek vedalaştıktan sonra Konya'ya hareket etti.

Sistemdeki arıza nedeniyle gecikmeli olarak yapılabilen tahliyelerin sabaha kadar süreceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title